Följ med en fiskare från Fjällbacka

M/S Mira lägger till vid Fjällbacka brygga och hämtar upp dig som vill följa med fiskaren Ingemar Granqvist ut på havet. Tillsammans med Ingemar får du vara med om att fiska hummer och också lära dig mer om öarnas historia. Och förstås – uppleva  den vackra bohuslänska skärgården.

Alla lördagar 27 september – 16 november finns möjlighet att följa med på hummersafari. Hummerfisket är för bohusläningar en av årets verkliga höjdpunkter. Då går lokalbefolkningen man ur huse för att fånga havets svarta guld. Turen är drygt 3 timmar lång och du får vara med om att dra hummertinor och allt annat som hör hummerfisket till.

Om vädret tillåter brukar M/S Mira ta en tur förbi Dannholmen och skådespelarskans Ingrid Bergmans sommarhus, som ligger majestätiskt på klipporna. På håll får vi se var hon tillbringade hon sina somrar.

Du som bokat hummerfiskepaket är förbokad på denna tur. Vill du följa med på hummerfiske så går det bra att boka till. Maila bokning@tanumstrand.se eller fråga i receptionen vid ankomst. Det är begränsat antal personer på båten så vänta inte att boka!

 

M/S Mira

Genom att kliva ombord på någon av M/S Miras turer får du lära dig mer om hur det var förr i tiden. Fiskaren Ingemar är med ombord för att både ge dig en inblick i hur man fiskar hummer och för att berätta om öarnas historia och den bedårande vackra bohuslänska skärgården – en av världens vackraste vildmarker.

Läs mer
25 apr

Motionssim

07:00 - 09:00
25 apr

Bastubad och havsdopp

10:00 - 19:00
25 apr

SPA Horisont

10:00 - 19:00