Följ med en fiskare från Fjällbacka

M/S Mira lägger till vid Fjällbacka brygga och hämtar upp dig som vill följa med fiskaren Ingemar Granqvist ut på havet. Tillsammans med Ingemar får du vara med om att fiska hummer och också lära dig mer om öarnas historia. Och förstås – uppleva den vackra bohuslänska skärgården.

Alla lördagar under höstens hummersäsong finns möjlighet att följa med på hummersafari. Hummerfisket är för bohusläningar en av årets verkliga höjdpunkter. Då går lokalbefolkningen man ur huse för att fånga havets svarta guld. Turen är drygt 3 timmar lång och du får vara med om att dra hummertinor och allt annat som hör hummerfisket till.

Om vädret tillåter brukar M/S Mira ta en tur förbi Dannholmen och skådespelarskans Ingrid Bergmans sommarhus, som ligger majestätiskt på klipporna. På håll får vi se var hon tillbringade sina somrar.

Du som bokat vårt hummerfiskepaket är förbokad på denna tur. Vill du följa med på hummerfiske och inte har detta i ditt paket så går det bra att boka turen separat.

Hummersäsongen startar 26 sept 2020. 

 

 

M/S Mira

Genom att kliva ombord på någon av M/S Miras turer får du lära dig mer om hur det var förr i tiden. Fiskaren Ingemar är med ombord för att både ge dig en inblick i hur man fiskar hummer och för att berätta om öarnas historia och den bedårande vackra bohuslänska skärgården – en av världens vackraste vildmarker.

Läs mer

Raw Yoga retreat på TanumStrand

24 sep - 00:00 - 23:59

Skaldjursbuffé

25 sep - 18:00 - 21:00

Kräftkok & Ostronprovning i Sjöboden Udden

26 sep - 14:00 - 17:00