Fiska hummer med lokala fiskare från norra Bohuslän

Fiska hummer med lokala fiskare från norra Bohuslän

Fiskebåten M/S Mira lägger till vid Fjällbacka brygga och hämtar upp dig som vill följa med fiskaren Ingemar Granqvist ut på havet. Tillsammans med Ingemar får du vara med om att fiska hummer och också lära dig mer om öarnas historia. Och förstås – uppleva den vackra bohuslänska skärgården.

Alla lördagar under höstens hummersäsong finns möjlighet att följa med på hummersafari. Hummerfisket är för bohusläningar en av årets verkliga höjdpunkter. Då går lokalbefolkningen man ur huse för att fånga havets svarta guld. Turen är drygt 3 timmar lång och du får vara med om att dra hummertinor och allt annat som hör hummerfisket till.

Om vädret tillåter brukar M/S Mira ta en tur förbi Dannholmen och skådespelarskans Ingrid Bergmans sommarhus, som ligger majestätiskt på klipporna. På håll får vi se var hon tillbringade sina somrar.

Du som bokat vårt hummerfiskepaket är förbokad på denna tur. Vill du följa med på hummerfiske och inte har detta i ditt paket så går det bra att boka turen separat.

Hummersäsongen startar 26 sept 2020. 

 

 

Hummerfiskepaket

Under höstens hummerperiod kan du boka vårt hummerfiskepaket varje helg och själv vara med om att fiska upp havets svarta guld. Naturligtvis festar vi också till det med hummer på menyn på kvällen.

Läs mer
Fiskebåten M/S Mira

Genom att kliva ombord på någon av M/S Miras turer får du lära dig mer om hur det var förr i tiden. Fiskaren Ingemar är med ombord för att både ge dig en inblick i hur man fiskar hummer och för att berätta om öarnas historia och den bedårande vackra bohuslänska skärgården – en av världens vackraste vildmarker.

Läs mer

Påskhelgen – Den stora äggjakten!

1 apr - 00:00 - 23:59

Båttur med ”Saltskär” i Fjällbacka skärgård

3 apr - 11:00 - 13:00

Träningsweekend: Taudien – 14 varierande träningspass och 2 föreläsningar

16 apr - 08:00 - 17:00

Kvinna fiskar hummer ute på en fiskebåt i norra Boshuslän utanför Grebbestad och Fjällbacka Hummerfiske på hösten i Bohuslän på västkusten Fiska hummer med lokala fiskare från norra Bohuslän