Nykokta havskräftor plockas upp av kock på Västkusten

Kräftkok

Kräftkok i sjöboden vid havet – en kär tradition här på TanumStrand.
Upplev ett äkta Bohuslänskt kräftkok på bryggan. intill havet och smaka nyfångade havskräftor som på bryggan kokas till salta delikatesser. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan och ett glas bubbel.

Alla lördagar kl 14.00 – 17.00 (ej mitten av juni – mitten augusti)
Med reservation för råvarubrist. Vi serverar högkvalitativa färska ostron och kräftor plockade och fångade av lokala fiskare, därför kan det förekomma ett fåtal datum per år som vi inte får leverans. 

 

Pris & Bokning

En nyfångad och nykokt havskräfta och ett glas bubbel, 195kr/person
Ett grebbestadsostron och ett glas bubbel, 195kr/person
Drop-in.

 

Havskräftor enligt Mannerström

Alltså, kräftor är fantastiska skaldjur. Tänk på att ta bort magsäcken på burkräftor, annars kan det ge en lite fiskig agnsmak. Ska du göra buljong på kräftskalet är det extra viktigt att magsäcken tas bort. Jag brukar koka kräftor med dill, ganska mycket salt och kanske en skvätt öl. Lök använder jag inte, det tillför inget i min mening. Tänk på att inte koka kräftor för länge, då blir de mjöliga och trista. Jag brukar ta upp kräftan då den kokat upp och ge den lite vind, sedan får den ligga och gotta sig ett dygn i spadet. Ett annat sätt att äta kräftor på är att göra en Carpaccio. Ta rå kräftstjärt och banka ut mellan två plastark. Tillsätt tryffel, oliv­olja och salt. Då jävlar händer det grejer kan jag säga, det är jäkligt gott!

Leif Mannerström under sitt gästspel på TanumStrand, mars 2018

 

Större grupper och företag

Vi anordnar kräftkok på förfrågan för både privatpersoner och företag. Aktiviteten anpassas efter gruppstorlek och kan upplevas av både er som liten grupp med några få och upp till 40 personer åt gången. Kontakta oss för mer information och bokning.

Kontakta oss

 

Covid-19

Vill du veta mer om våra åtgärder och rutiner gällande Covid-19? Vi har samlat all den senaste informationen på en och samma sida för dig. Hos oss kan du känna dig trygg!

Läs mer

Båttur med M/S Saltskär i Fjällbacka skärgård på Kristi Himmelsfärdsdag

13 maj - 11:00 - 13:00

Tångpaddling

15 maj - 10:00 - 16:30

Båttur med ”Saltskär” i Fjällbacka skärgård på Pingstafton

22 maj - 11:00 - 13:00

Man kokar nyfångade havskräftor i sjöboden på bryggan vid havet i norra Bohuslän Kräftkok Två röda sjöbodar vid havet på klipporna i Bohuslän på västkusten