Nykokta havskräftor plockas upp av kock på Västkusten

Kräftkok

Kräftkok i sjöboden vid havet – en kär tradition här på TanumStrand.
Upplev ett äkta Bohuslänskt kräftkok på bryggan. intill havet och smaka nyfångade havskräftor som på bryggan kokas till salta delikatesser. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan och ett glas bubbel.

Alla lördagar kl 14.00 – 17.00 (ej 12 juni – 16 aug och 13 december 2020 – 9 januari 2021)

 

Pris & Bokning

En nyfångad och nykokt havskräfta och ett glas bubbel, 195kr/person
Ett grebbestadsostron och ett glas bubbel, 195kr/person
Drop-in.

 

Havskräftor enligt Mannerström

Alltså, kräftor är fantastiska skaldjur. Tänk på att ta bort magsäcken på burkräftor, annars kan det ge en lite fiskig agnsmak. Ska du göra buljong på kräftskalet är det extra viktigt att magsäcken tas bort. Jag brukar koka kräftor med dill, ganska mycket salt och kanske en skvätt öl. Lök använder jag inte, det tillför inget i min mening. Tänk på att inte koka kräftor för länge, då blir de mjöliga och trista. Jag brukar ta upp kräftan då den kokat upp och ge den lite vind, sedan får den ligga och gotta sig ett dygn i spadet. Ett annat sätt att äta kräftor på är att göra en Carpaccio. Ta rå kräftstjärt och banka ut mellan två plastark. Tillsätt tryffel, oliv­olja och salt. Då jävlar händer det grejer kan jag säga, det är jäkligt gott!

Leif Mannerström under sitt gästspel på TanumStrand, mars 2018

 

Större grupper och företag

Vi anordnar kräftkok på förfrågan för både privatpersoner och företag. Aktiviteten anpassas efter gruppstorlek och kan upplevas av både er som liten grupp med några få och upp till 40 personer åt gången. Kontakta oss för mer information och bokning.

Kontakta oss

 

Raw Yoga Retreat – Med SUP-yoga, Aqua Yoga, YinYoga

29 jan - 08:00 - 15:00

Vinterpaddling med guide

30 jan - 10:00 - 14:00

Träningsweekend: ”Kom igång med TanumStrand”

26 feb - 15:00 - 13:00

Man kokar nyfångade havskräftor i sjöboden på bryggan vid havet i norra Bohuslän Två röda sjöbodar vid havet på klipporna i Bohuslän på västkusten