Frukost

Läs mer ';

Brunch

Läs mer ';

Lunch

Läs mer ';

Middag

Läs mer ';

Restaurang Latitud 58°

Latitud 58°, en restaurang i nordisk design, där du upplever Skagerraks skiftningar utanför fönstret. Restaurangmiljön bjuder på en inspirerande atmosfär med open kitchen där kulinariska hantverk blir till ett skådespel för besökaren. Restaurangen har sittgrupper för både stora och små sällskap, och sommartid finns även bord på uteserveringen på bryggan alldeles vid vattnet.

Upplev det Ny Nordiska köket

Vad har skreittorsk, ostron, svensk lättrökt, hängmörad ryggbiff och ljus lager från Sveriges äldsta bryggeri gemensamt? Jo, allt detta kan man hitta på 58:e breddgraden. Kött från djur som kommer från gårdar i kallare klimat är friskare, växtfodret bättre och generellt används mindre bekämpningsmedel. Tillagningssätten på de kallare breddgraderna har traditionellt varit rökning, vindtorkning, syrliga inläggningar samt saltning, metoder som man tagit vara på i Latitud 58°. För att erbjuda ett så varierat menyutbud som möjligt köper restaurangteamet i Latitud 58°, beroende av tillgång och kvalitet, råvaror från länder som till någon del ligger inom den femtioåttonde breddgraden. Vår köksmästare komponerar menyer från det Ny Nordiska köket som passar såväl finsmakare, som hungriga barnfamiljer.

Skaldjuren kommer från våra egna kalla vatten i Bohuslän. De ostron som vi serverar, Grebbestadsostronen, håller en kvalitet av världsklass! Det går inte att få en renare och mer lokal produkt än såhär – bara en distansminut bort finns ett av de vilda ostronfält där Bröderna Klemming vårdar och skördar sin fångst – ett och ett för hand, i samklang med hav och natur!

Boka bord

 

Varmrätt restaurang Latitud 58° Restaurang meny Grebbestad