Matupplevelser på TanumStrand

Handplockade ostron från Grebbestads ostronbankar, kräftor, krabbor, musslor, räkor och nyskördad tång är en del av matupplevelsen i restaurang Latitud 58°. Våra kockar har komponerat en meny som passar såväl den mest kräsna av finsmakare som den hungriga barnfamiljen, där alla har egna önskemål.

Frukost, lunch och à la Carte serveras dagligen året runt.

Frukost från kl 7.00

Lunchbuffé och bistro från kl 12.00
Middag från kl 18
.00 
Skaldjursbuffé fredagar från kl 18.00 (25/8 – 17/11)
Söndagsbrunch kl 11.30 – 14 (27/8 – 19/11)
Julbord tors – lörd  (24/11 –  16/12)

Fredagen den 1 september firar vi Ostronets dag på TanumStrand med ostronskola, skaldjursbuffé och tävling i ostronöppning. Den 29 – 30 september är det hummerpremiär i restaurang Latitud 58° med möjlighet att vara med om skaldjursfest både på fredag och lördag kväll. Missa heller inte höstens smakrika sillprovningar med Peter Harryson 14/10 och 11/11.

OBS! Fredag och lördag 22-23 september är vår restaurang fullbokad!

Från och med 17 dec är restaurangens öppettider till viss del begränsade:
17/12:   Öppet för frukost
18-29/12:   Stängt
30/12:    Öppet för lunch och middag
31/12:    Öppet från kl 7
1/1:   Öppet från kl 8

 

Skaldjursbuffé

Vad vore Västkusten och Bohuslän utan skaldjur? Med fiskehamn i Grebbestad och havet som närmsta granne har vi tillgång till färskaste råvaror. Vi frestar med vår omtalade skaldjursbuffé där havets alla frukter 
samsas med mustiga tillbehör på ett dignande buffébord. Vi dukar upp med kräftor, räkor, musslor, krabba och mycket annat gott. Ostron köper du till separat!

Fredagar från kl 18 (25 aug – 18 nov)

Julbord på TanumStrand

Som entré och förrätt till vårt julbord serveras utvalda sillsorter på planka och skaldjursfat på isbädd. Upplevelser med sälta att dela med dina närmsta bordsgrannar! Alla julens goda drycker finns att beställa, där öl och must från Grebbestads bryggeri är självklara favoriter. Julmaten är omsorgsfullt tillagad enligt bohuslänsk tradition. Färsk fisk och skaldjur från Fjällbacka skärgård, julskinka, kallskuret och grödor från gårdar i norra Bohuslän. En julmat med utgångspunkt i 58:e breddgradens råvaror.

Julbordet serveras torsdagar, fredagar och lördagar 24/11- 16/12

Sillprovning med Peter Harryson

Tre lördagar i höst har du möjlighet att vara med om en unik sillprovning på TanumStrand. Du bjuds på ett härligt sillagille under ledning av självaste Peter Harryson. Här spelar självklart maten huvudrollen, men Peter kommer också att krydda sillprovningen med både fakta och berättelser om sillens roll i Sveriges historia.

Peter är synonym med sill efter att ha jobbat med Klädesholmens Sill och varit ordförande i silljuryn ”Årets Sill” i flera år. Han äter sill flera gånger i veckan, klara inläggningar är en favorit, och tycker att denna fantastiska matfisk förtjänar större uppmärksamhet. Vi är därför väldigt stolta över att han vill göra denna sillprovning med oss här på TanumStrand; eller sillaprôve, som han själv säger.

Uteservering

Under sommaren rekommenderar vi ett bord på den härliga uteserveringen som ligger alldeles vid havskanten. Här kan du njuta av sensommarsolen på bryggan till vågors kluckande. Förläng kvällen med något gott att dricka till solnedgången.