Restaurang Latitud 58° - Ny Nordiska Matupplevelser på TanumStrand

Latitud 58°, en restaurang i nordisk design, där du upplever Skagerraks skiftningar utanför fönstret. Restaurangmiljön bjuder på en inspirerande atmosfär med open kitchen där kulinariska hantverk blir till ett skådespel för besökaren. Restaurangen har sittgrupper för både stora och små sällskap, och sommartid finns även bord på uteserveringen på bryggan alldeles vid vattnet.

Upplev det Ny Nordiska köket

Vad har skreittorsk, ostron, svensk lättrökt, hängmörad ryggbiff och ljus lager från Sveriges äldsta bryggeri gemensamt? Jo, allt detta kan man hitta på 58:e breddgraden. Kött från djur som kommer från gårdar i kallare klimat är friskare, växtfodret bättre och generellt används mindre bekämpningsmedel. Tillagningssätten på de kallare breddgraderna har traditionellt varit rökning, vindtorkning, syrliga inläggningar samt saltning, metoder som man tagit vara på i Latitud 58°. För att erbjuda ett så varierat menyutbud som möjligt köper restaurangteamet i Latitud 58°, beroende av tillgång och kvalitet, råvaror från länder som till någon del ligger inom den femtioåttonde breddgraden. Vår köksmästare komponerar menyer från det Ny Nordiska köket som passar såväl finsmakare, som hungriga barnfamiljer.

Skaldjuren kommer från våra egna kalla vatten i Bohuslän. De ostron som vi serverar, Grebbestadsostronen, håller en kvalitet av världsklass! Det går inte att få en renare och mer lokal produkt än såhär – bara en distansminut bort finns ett av de vilda ostronfält där Bröderna Klemming vårdar och skördar sin fångst – ett och ett för hand, i samklang med hav och natur!

Boka bord

 

Frukost

Låt någon av våra frukostkockar tillaga dig en omelett efter dina önskemål på plats i vårt open kitchen. Njut av en frukostbuffé med färsk frukt, yoghurt, müsli, bröd, pålägg, juicer, ägg, bacon och mycket annat gott. Pris för dig som inte har frukost inkluderat i ditt paket, 145 SEK

Måndag-fredag 07.00-10.00
Lördag-söndag 07.00-10.30

För att undvika folksamling under frukost, och skapa förutsättning till social distansering sprider vi ut er som är frukostgäster under öppettiderna ovan. Du blir tilldelad din frukosttid vid incheckning.

Lunch

Smaka vår Ny Nordiska 2-rätters lunch tillagad med närproducerade råvaror från både hav och land. Rätterna varierar varje dag och i priset ingår sallad samt dessert. Pris: 189 SEK.

Alla dagar 12.00-15.00

Middagsupplevelser

Du kan välja mellan 1, 2, 3 och 5-rätters menyer med kött och fisk som huvudråvara eller testa vår Gröna Meny som är helt vegansk 3-rätters.
Köket har öppet 18.00-21.00.

Septembermeny
Bar Latitud 58°

Slå dig ner i vår stämningsfulla bar innan eller efter middagen och njut av restaurangens härliga sorl och goda drycker. Njut av goda cocktails, mocktails, vin samt lokala ölsorter – eller kanske testa något av våra naturviner?

Dessert med aronia och blåbär i restaurang Latitud 58° i Grebbestad Varmrätt med lamm i restaurang Latitud 58° i Grebbestad Dessert på restaurang Latitud 58° i Grebbestad på Västkusten Förrätt med pilgrimsmussla på restaurang Latitud 58° i Grebbestad Ostron från Bohuslän på Västkusten