Smaka på Västsverige

Med den hållbara, lokala och smakfulla matupplevelsen i fokus

Fler och fler reser för matens skull, och har mat- och dryckupplevelsen som en central roll i vistelsen. Det trendar i hela Sverige, världen – och såväl här på TanumStrand. Som gäst vill man ha mat lagad på fräscha lokala råvaror och specialiteter tillagade och komponerade av passionerade och kreativa kockar. Om du är en av dessa resande matälskare – eller om du bara vill passa på att äta riktigt gott när du reser – ska du hålla utkik efter märkningen “Smaka på Västsverige”.

Här i Västsverige finns gott om unika råvaror. Närheten till havet ger oss skaldjur i världsklass, skogarna är fyllda med svamp och bär och det finns många lokala matproducenter som håller högsta kvalitet i allt från miljö och djurhållning till färdig produkt. Och självklart finns här flera restauranger både hos oss, och omkring oss, som ser till att du får fantastisk mat.

 

Utbildat och certifierat kök

Vårt kök utbildas löpande och har gått flertalet utbildningar och kurser inom hållbarhet riktat mot restaurangkök. Under dessa utbildande träffar besöker vi även nya intressanta lokala producenter, nätverkar med andra hållbara kök i regionen och utbyter kunskap och inspiration om vi förädlar vår region på bästa sätt. Märkningen ”Smaka på Västsverige” är din garanti för att du som gäst och konsument får bästa tänkbara råvaror, producerade och förädlade, här i Västsverige.
Hållbar produktion och konsumtion är oerhört viktigt för oss och vi kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete Hållbarhetsklivet.

Läs mer om Hållbarhetsklivet
Nykokta havskräftor plockas upp av kock på Västkusten Nyskördade betor från en lokal producent i Västsverige Flygbild över gröna åkermarker i Västsverige där lokalproducerade råvaror odlas Nyplockade kantareller från skogarna i Västsverige Svenska äpplen lokalodlade i Västsverige Ostron plockade på den Svenska Västkusten