Ostronskola på fredagar

Vill du lära dig mer om den saltaste och kanske mest unika av våra skaldjur?  Vill du pröva att öppna och utforska smakerna av vår bohuslänska specialitet. Tillsammans med ett glas Champagne är det en riktigt lyxig upplevelse.
Besök TanumStrand en fredag då vi har ostronskola i restaurangen i samband med att vi serverar vår skaldjursbuffé. Kännare från Ostronakademin, Klemmings ostrondykeri och ostronöppnare från nordiska mästerskapen i ostronöppning  finns på plats utvalda fredagar.

Håll utkik i kalendern för uppdaterade tider. Ostronskolan kostar inget extra utan du betalar bara för det ostron som du köper till.


Ostronskola

 

Kul att veta om Grebbestads ostron 

Våra ostron är handplockade från bohuslänska ostronbankar. De flesta av våra ostron köper vi från Bröderna Klemming Dykhjälp. De plockar ostron genom dykning och handplockning av vilda ostron, rensning, sortering, packning och leverans. (Inte odling).
Allt arbete sker för hand från havet utanför Grebbestad. Man gallrar bort de stora äldre ostronen som går till avsalu för att ge plats åt de mindre. Ett ostron tar minst sex år på sig att för att komma upp i ordentlig storlek och uppnå bästa klass. De växer i våra rena havsvatten, allt detta ger dem den finaste kvaliteten och smaken i världen. Våra ostron bär det latinska namnet Ostrea edulis.