Sillprovning med matkonnässören Peter Harryson!

Upplev en härlig västkusthelg, med smakrik sillprovning i sällskap av Peter Harryson! I detta paket har vi samlat mycket av det bästa västkusten kan bjuda på, och då står ju självklart havets läckerheter i fokus. Vinterhalvåret och början av våren är en fantastisk tid här på västkusten, du kan uppleva klarheten i luften, stillheten, det karga och nakna på ett helt annat sätt, och naturen visar spännande kontraster jämfört med sommarperioden.

När du bokar Västkustpaketet bjuds du på ett härligt sillagille under ledning av självaste Peter Harryson. Här spelar självklart maten huvudrollen, men han kommer också att krydda sillprovningen med både fakta och berättelser om sillens roll i Sveriges historia.

Få det mesta av din vistelse på TanumStrand; ta en promenad längs havskanten bland sjöbodar och stränder, och följ med på en härlig helg!

Pris från 1.595 kr/pers
I helgpaketet ingår havsnära hotellogi med frukost och goda menyer och sillprovning/föreläsning. Passa också på att boka till ett avkopplande besök på SPA Horisont.

Västkustpaketet kan endast bokas 9-11/2 och 16/3-18/3 2018.

PRISER
  • Västkustpaket en natt, med ankomst lördag, från 1.595 kr
  • Västkustpaket två nätter, med ankomst fredag, från 2.545 kr

Entré till SPA  bokar du till innan ankomst. 295 kr/person

Ingår i Västkustpaketet
  • Havsnära hotellogi med frukost
  • Skaldjursbuffé fredag
  • Sillprovning med Peter Harryson lördag kl 16
  • Trerätters middag lördag
Paket en natt  Paket två nätter 

För aktiviteter se kalendern 

 

”Sillaprôve med Peter Harryson”

Peter Harryson är en inspirerande person, känd som både skådespelare, sångare och som matälskare. Genom åren har han medverkat i både filmer, tv-serier och teateruppsättningar, samt spelat in skivor och turnerat med sina visor.

Peter är synonym med sill efter att ha jobbat med Klädesholmens Sill och varit ordförande i silljuryn ”Årets Sill” i flera år. Han äter sill flera gånger i veckan, klara inläggningar är en favorit, och tycker att denna fantastiska matfisk förtjänar större uppmärksamhet. Vi är därför väldigt stolta över att han vill göra denna sillprovning med oss här på TanumStrand; eller sillaprôve, som han själv säger.
Lördag kl 16

Skaldjursbuffé på  fredagar

Vad vore Västkusten och Bohuslän utan skaldjur? Med fiskehamn i Grebbestad och havet som närmsta granne har vi tillgång till färskaste råvaror. Som vanligt frestar vi med vår omtalade skaldjursbuffé där havets alla frukter 
samsas med mustiga tillbehör på ett dignande buffébord. Vi dukar upp med kräftor, räkor, musslor, krabba och mycket annat gott.

Vår skaldjursbuffé dukas upp på fredag, så vi rekommenderar att du kommer redan då för att få med dig denna smakrika upplevelse.

Koppla av i SPA Horisont

Ge tid till varandra eller unna dig en egen stund med total avkoppling. På SPA Horisont finns pooler, bastubad, ljusrum och relaxytor och liten trevlig buffé med frukt och te. Förboka den tid på dagen som passar dig bäst. För mer information kontakta bokning@tanumstrand.se

SPAentré Pris 295 kr/pers. Träningspass och gym är kostnadsfritt. Se SPAmeny för behandlingar

Utflykter på nära håll

Ta en promenad och njut av den härliga havsluften och vackra utsikten över havet. Strandpromenaden är förtjusande och Grebbestads genuina fiskehamn ligger endast 20 min bort. Klipporna vid havet bjuder på fantastisk utsikt året runt. Bara en liten biltur bort finns spännande platser att besöka. Endast 10 min med bilen norrut ligger vackra Tjurpannan, ett storslaget naturreservat med fri horisont mot det öppna havet i väster. Besök gärna Tanum hällristningar , en av Bohusläns stoltheter. Vitlycke museum har öppet alla dagar och informerar om vårt världsarv. Nordens Ark är en annorlunda djurpark väl värt ett besök och Havets hus i Lysekil visar den fantastiska världen under havsytan.

Se vår kalender för aktiviteter som du kan boka till!

Du kan också ringa eller maila oss

Tel: +46 525-190 00
Mail: bokning@tanumstrand.se

26 Feb

SPA Ritual

16:00 - 17:00
27 Feb

SPA Ritual

16:00 - 17:00
28 Feb

SPA Ritual

16:00 - 17:00