Västkusthelg i ostronets tecken 3-5 maj

Välkommen till saltstänkta upplevelser och västkustens mest smakrika delikatesser, en försommarhelg som går i Grebbestadostronets tecken.

På fredag kväll dukar vi upp en generös skaldjursbuffé med godsaker från Skagerraks eget skafferi, kräftor, musslor, krabbor, räkor och mycket annat trängs med läckra tillbehör. Denna kväll bjuds ostronskola ledd av ingen mindre än Tareq Taylor och vid sin sida har han Hasse Johannesson, flerfaldig svensk mästare i ostronöppning.

Under lördag eftermiddag välkomnar vi dig till TanumStrands brygga och sjöbod på föreläsning med ostrondykaren Bengt Klemming. Du kommer både få smaka och lära dig allt om denna salta sinnliga Grebbestadsdelikatess. I sjöboden serveras ostron au naturel i sitt skal, på en havsdoftande bädd av is med citron och en lätt vinägrett. Det bjuds också exklusiva smaksensationer med varianter av tillbehör och grillade ostron för den som vill prova. Musselkok i Murikka och rykande nykokta kräftor serveras ångande färska direkt från grytan på bryggan och tillsammans med ett glas bubbel blir allt detta till en västkustupplevelse utöver det vanliga.

Lördag den 4 maj kommer världens bästa ostronöppnare till Charlottenlund i Grebbestad för att göra upp om titeln: Nordiska mästare i ostronöppning. Ostronakademin arrangerar och välkomnar dig till detta event som pågår hela lördagen.

PRISER
  • Västkustpaket en natt, med ankomst lördag, från 1.695 kr
  • Västkustpaket två nätter, med ankomst fredag, från 2.795 kr

Priset är baserat på det ankomstdatum och den rumstyp du väljer. Enkelrumstillägg 300 kr/person och natt.

Ingår i Västkustpaketet 3- 5 maj
  • Havsnära hotellogi med frukost
  • Skaldjursbuffé fredag
  • Ostronskola med Tareq Taylor & Hasse Johannesson fredag kväll
  • Ostronföreläsning med ostrondykaren Klemming lördag kl 14:30
  • Trerätters middag lördag
Paket en natt  Paket två nätter 

 

 

Ostronskola med Tareq Taylor och Hasse Johannesson

Vi är oerhört stolta över att kunna presentera Tareq Taylor som gäst, inspiratör och ostrondemonstratör i restaurang Latitud 58° den 3 maj.
Tareq Taylor är kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock, känd från en rad TV-program.
Idag driver han restaurangen och matstudion Kockeriet i Malmö och är också engagerad i projekt som rör utbildning, hållbart boende och odling. Träffa Tareq Taylor och låt dig inspireras av havets vilda skafferi.

På ostronskolan möter du också Hasse Johannesson – passa på att ta del av hans unika kunnande. Ingen öppnar ostron som han, med flera prestigefyllda mästertitlar i ostronöppning delar han med sig av de bästa tipsen.

Föreläsning om ostron

På ostronbankarna utanför Grebbestad kan man hitta vilda ostron av absolut världsklass. Bröderna Klemming dyker och handplockar Grebbestadsostron och säljer ostron till de flesta av Sveriges välrenomerade restauranger. Du kommer få veta var ostronen lever och hur man sköter en vild ostronbank på ett hållbart och miljövänligt vis och naturligtvis både känna, smaka och öppna ostron på plats, välkommen med på en riktig ostronsafari i sjöboden på bryggan.

Nordiska mästerskapen i ostronöppning

NM i ostronöppning i brukar vara en riktig publikfest.Tävlingen drar besökare från när och fjärran. Mästerskapen hålls i Charlottenlund i Grebbestad och arrangeras av Ostronakademin som har sitt säte här. Under festligheterna finns också möjlighet att både lära sig att äta och öppna ostron. Det brukar vara hundratals besökare på plats under dagen.

Bastubad och havsdopp

Att bada i havet är lika underbart året runt och den som värmer sig i bastun på bryggan innan, kommer garanterat att njuta i fulla drag. Den mysiga lilla bastun ligger bara några meter från badstegen och ett svalkande bad är inte långt borta. Välkommen in i värmen!


Havsbadsritual söndag kl 16

Bastubad följt av bad i kallt vatten har i alla tider används som ett sätt att rena sig själv, slappna av och fylla på med ny energi. Värmen, lugnet och stillheten i bastun erbjuder perfekta förutsättningar för avslappning, meditation och inspiration. Tydliga ritualer hjälper oss att behålla en god hälsa och positiv livssyn.

Bastu på bryggan och havsbadsritual ingår för dig som köpt SPAentré.
Övriga betalar 100 kr i receptionen, och givetvis ingår badrock, handduk och tofflor. Familjebiljett 200 kr.

Koppla av på SPA Horisont

Ge tid till varandra eller unna dig en egen stund med total avkoppling. På SPA Horisont finns pooler, bastubad, ljusrum och relaxytor, allt till magisk utsikt över hav och skärgård. Förboka den tid på dagen som passar dig bäst. För mer information kontakta bokning@tanumstrand.se

SPAentré Pris 345 kr/pers. Träningspass och gym är kostnadsfritt. Se SPAmeny för behandlingar

Utflykter på nära håll

Ta en promenad och njut av den härliga havsluften och vackra utsikten över havet. Strandpromenaden är förtjusande och Grebbestads genuina fiskehamn ligger endast 20 min bort. Klipporna vid havet bjuder på fantastisk utsikt året runt. Bara en liten biltur bort finns spännande platser att besöka. Endast 10 min med bilen norrut ligger vackra Tjurpannan, ett storslaget naturreservat med fri horisont mot det öppna havet i väster. Besök gärna Tanum hällristningar , en av Bohusläns stoltheter.

Se vår kalender för fler aktiviteter.

Du kan också ringa eller maila oss

Tel: +46 525-190 00
Mail: bokning@tanumstrand.se

23 apr

Bastubad och havsdopp

10:00 - 19:00
23 apr

SPA Horisont

10:00 - 19:00
23 apr