Västkusthelg i ostronets tecken 20-22 september

Välkommen till saltstänkta upplevelser och Västkustens mest smakrika delikatess, en helg i ostronets tecken.

På fredag kväll dukar vi upp en generös skaldjursbuffé med godsaker från Skagerraks eget skafferi, kräftor, musslor, krabbor, räkor och mycket annat trängs med läckra tillbehör. Denna kväll bjuds också ostronskola tillsammans med kännare från Ostronakademien.

Under lördag eftermiddag välkomnar vi dig till TanumStrands brygga och sjöbod på föreläsning med ostrondykaren Bengt Klemming. Du kommer både få smaka och lära dig allt om denna salta sinnliga Grebbestadsdelikatess. I sjöboden serveras ostron au naturel i sitt skal, på en havsdoftande bädd av is med citron och en lätt vinägrett. På bryggan finns möjlighet att njuta av rykande färska och nykokta kräftor direkt från grytan och tillsammans med ett glas bubbel blir allt detta till en västkustupplevelse utöver det vanliga.

 

PRISER
  • Västkustpaket en natt, med ankomst lördag från 1775 per person
  • Västkustpaket två nätter, med ankomst fredag från 2905 per person

Priset är baserat på den rumstyp du väljer. Enkelrumstillägg 300/person och natt.

Ingår i Västkustpaketet 20-22 september
  • Havsnära hotellogi med frukost
  • Skaldjursbuffé fredag
  • Ostronskola med Ostronakademien fredag kväll
  • Ostronföreläsning med ostrondykaren Klemming lördag kl 14:30
  • Trerätters middag lördag
Boka lör-sön Boka fre-sön

Boka online eller kontakta TanumStrand:
Tel: +46 525-190 00
Mail: bokning@tanumstrand.se

 

Ostronskola med Ostronakademien

Ostron är det skaldjur som Grebbestad är mest förknippat med. I Grebbestad har Ostronakademien sitt säte och här finns en av Sveriges största leverantör av vildfångade ostron. Ni som deltar i denna aktivitet får träffa experter från Grebbestad och lyssna till berättelser om ”Ostrea Edulis ”. Ta chansen och lär er det mesta om denna sinnliga, salta västkustdelikatess, en matupplevelse som tillsammans med ett glas champagne blir till en lyxig surprise.

Föreläsning om ostron

På ostronbankarna utanför Grebbestad kan man hitta vilda ostron av absolut världsklass. Bröderna Klemming dyker och handplockar Grebbestadsostron och säljer ostron till de flesta av Sveriges välrenomerade restauranger. Du kommer få veta var ostronen lever och hur man sköter en vild ostronbank på ett hållbart och miljövänligt vis och naturligtvis både känna, smaka och öppna ostron på plats, välkommen med på en riktig ostronsafari i sjöboden på bryggan.

Ostronföreläsning kl 14:30 – 15:30

Koppla av på SPA Horisont

Ge tid till varandra eller unna dig en egen stund med total avkoppling. På SPA Horisont finns pooler, bastubad, ljusrum och relaxytor, allt till magisk utsikt över hav och skärgård. Förboka den tid på dagen som passar dig bäst. För mer information kontakta bokning@tanumstrand.se

SPAentré Pris 345 kr/pers. Träningspass och gym är kostnadsfritt. Se SPAmeny för behandlingar

Utflykter på nära håll

Ta en promenad och njut av den härliga havsluften och vackra utsikten över havet. Strandpromenaden är förtjusande och Grebbestads genuina fiskehamn ligger endast 20 min bort. Klipporna vid havet bjuder på fantastisk utsikt året runt. Bara en liten biltur bort finns spännande platser att besöka. Endast 10 min med bilen norrut ligger vackra Tjurpannan, ett storslaget naturreservat med fri horisont mot det öppna havet i väster. Besök gärna Tanum hällristningar , en av Bohusläns stoltheter.

Se vår kalender för fler aktiviteter.

Havsbadsritual

23 sep - 16:30 - 17:30

Core

24 sep - 17:15 - 17:45

Vattengympa

24 sep - 18:00 - 18:45