Västkustpaket med Catxalot 26 -28 april

Välkommen till saltstänkta upplevelser och en inspirerande föreläsning med Catxalot, Tång & alger – framtidens mat.

För er som kommer redan på fredag dukar vi upp en generös skaldjursbuffé med godsaker från Skagerraks eget skafferi, kräftor, musslor, krabbor, räkor och mycket annat trängs med läckra tillbehör. Denna kväll bjuds också ostronskola tillsammans med kännare från Ostronakademien.

Under lördag eftermiddag välkomnar vi dig till TanumStrands brygga och sjöbod på föreläsning med tångföretaget Catxalot där du får lära dig hur nyttiga alger och tång från våra egna hav kan användas i matlagning. Vilken tång som är god att äta, var du hittar den och hur den ska användas. På bryggan finns också möjlighet att smaka rykande färska och nykokta kräftor direkt från grytan och tillsammans med ett glas bubbel blir allt detta till en västkustupplevelse utöver det vanliga.

Bastubad följt av bad i kallt havsvatten har länge används som ett sätt att rena sig själv, slappna av och fylla på med ny energi. På bryggan är bastun varm och kl 11 på söndag ses vi på SPA Horisont för att vara med om en gemensam havsbadsritual tillsammans med en av vår SPAvärdinnor.

PRISER
  • Västkustpaket en natt, med ankomst lördag, från 1.845 kr
  • Västkustpaket två nätter, med ankomst fredag, från 2.945 kr

Priset är baserat på det ankomstdatum och den rumstyp du väljer. Enkelrumstillägg 300 kr/person och natt.

Ingår i Västkustpaketet 26-28 april
  • Havsnära hotellogi med frukost
  • Skaldjursbuffé fredag
  • Ostronskola med Ostronakademien fredag kväll
  • Tångföreläsning med Catxalot
  • Trerätters middag lördag
  • Havsbadsritual& SPA, söndag kl 11
Paket en natt  Paket två nätter 

 

 

Ostronskola med Ostronakademien

Ostron är det skaldjur som Grebbestad är mest förknippat med. I Grebbestad har Ostronakademien sitt säte och här finns en av Sveriges största leverantör av vildfångade ostron. Ni som deltar i denna aktivitet får träffa experter från Grebbestad och lyssna till berättelser om ”Ostrea Edulis ”. Ta chansen och lär er det mesta om denna sinnliga, salta västkustdelikatess, en matupplevelse som tillsammans med ett glas champagne blir till en lyxig surprise.

Tångföreläsning av Catxalot

Tång är gott, vackert och kan användas på många olika sätt. Inte minst i matlagning, eller som krydda. Tillsammans med Jonas Pettersson från Catxalot, ett företag från Havstenssund som specialiserat sig på tång, får ni grunderna kring detta ”exotiska” livsmedel. Tången har många positiva hälsoeffekter, det är fantastiskt som krydda i matlagning och går att plocka själv, helt gratis. Självklart kommer ni att få möjlighet att provsmaka.

Tångföreläsning kl 14:30 – 15:30

Catxalot

Intresset för att laga mat med tång har växt sig starkt under de senaste åren. Linnea Sjögren och Jonas Pettersson brinner för att lära ut mer om den spännande råvaran som gömmer sig under havsytan. Tillsammans driver de företaget Catxalot i Grebbestad och Havstenssund som plockar vild tång från Bohuskusten och säljer till restauranger och butiker, och håller kurser och events om tång och mat. Sedan sommaren 2014 har Catxalot haft workshops, promenader och föredrag för hundratals personer som lärt sig skörda tång på ett hållbart sätt och använda den i mat.
Framtidens mat växer i havet!

Catxalot = kaskelot (val) på katalanska.

Läs mer om Catxalot

Bastubad och havsdopp

Att bada i havet är lika underbart året runt och den som värmer sig i bastun på bryggan innan, kommer garanterat att njuta i fulla drag. Den mysiga lilla bastun ligger bara några meter från badstegen och ett svalkande bad är inte långt borta. Välkommen in i värmen!


Havsbadsritual söndag kl 11

Bastubad följt av bad i kallt vatten har i alla tider används som ett sätt att rena sig själv, slappna av och fylla på med ny energi. Värmen, lugnet och stillheten i bastun erbjuder perfekta förutsättningar för avslappning, meditation och inspiration. Tydliga ritualer hjälper oss att behålla en god hälsa och positiv livssyn.

SPA, Bastu på bryggan och havsbadsritual ingår för dig som köpt Västkustpaket.
(Övriga gäster betalar 150 kr i receptionen för att delta enbart på ritualen på bryggan, lån av badrock, handduk och tofflor ingår)

Koppla av på SPA Horisont

Ge tid till varandra eller unna dig en egen stund med total avkoppling. På SPA Horisont finns pooler, bastubad, ljusrum och relaxytor, allt till magisk utsikt över hav och skärgård. Förboka den tid på dagen som passar dig bäst. För mer information kontakta bokning@tanumstrand.se

SPAentré Pris 345 kr/pers. Träningspass och gym är kostnadsfritt. Se SPAmeny för behandlingar

Utflykter på nära håll

Ta en promenad och njut av den härliga havsluften och vackra utsikten över havet. Strandpromenaden är förtjusande och Grebbestads genuina fiskehamn ligger endast 20 min bort. Klipporna vid havet bjuder på fantastisk utsikt året runt. Bara en liten biltur bort finns spännande platser att besöka. Endast 10 min med bilen norrut ligger vackra Tjurpannan, ett storslaget naturreservat med fri horisont mot det öppna havet i väster. Besök gärna Tanum hällristningar , en av Bohusläns stoltheter.

Se vår kalender för fler aktiviteter.

Du kan också ringa eller maila oss

Tel: +46 525-190 00
Mail: bokning@tanumstrand.se

23 mar

Motionssim

07:00 - 09:00
23 mar

Morgonyoga

08:00 - 09:00
23 mar

SPA Horisont

09:00 - 19:00