träningsweekend

Taudien träningsweekend 12-13 okt

Taudien Training  bjuder på en riktigt kul, svettig och innehållsrik träningsweekend mitt i Bohusläns vackra skärgård –  massor av roliga och varierande pass på alla nivåer. 

Varva träning, föredrag, inspiration, frisk luft, god mat och härlig gemenskap. Till detta event välkomnar vi alla, oavsett om du är vältränad eller önskar komma i bättre form, reser själv eller tillsammans. Utbudet på träningspass är stort och du kan alltid välja på parallella pass med olika nivå och inriktning. På programmet finns allt från Yoga, dans till WOD och box. Passen hålls både ute i det vackra landskapet och inomhus. Vi varvar med föreläsning om kost och träning.

Frukost, lunch middag, fika och havsnära logi ingår i paketet. Lördag kväll serveras en hälsosam och läcker meny  i Restaurang Latitud 58°. 

Programmet genomförs av instruktörer från TaudienTraining.

Njut lite extra och kom en dag tidigare.
På fredag kväll serveras skaldjursbuffé med färska salta delikatesser från egna vatten. Kom redan på fredag och inled helgen med en läcker skaldjursfest.

 

PRISER
 • Träningsweekend med Taudien, måltider och boende hotell, dubbelrum från 2795 kr 
 • Kom redan fredag 11 okt, skaldjursbuffé, övernattning och frukost tillägg  1200 kr
  Enkelrumstillägg 300 kr/natt
INNEHÅLL
 • Välkomstfika
 • Lunch lördag
 • Eftermiddagsfika lördag
 • Tvårättersmiddag lördag
 • Havsnära logi hotell
 • Frukost söndag
 • Lunch söndag
 • Alla träningspass och föredrag
 • Entré till inomhusbadet Stora Blå och gym
Boka nu

 

Boka till ett SPAbesök

Vill du boka till ett avkopplande spabesök eller en behandling på Spa Horisont? Som deltagare på Taudien träningsweekend har du specialrabatt på SPA.
Ange koden träningsrabatt för specialpris
Spabehandling bokar du enklast via hemsidan. Välj din favoritbehandling från spamenyn och den tid som passar dig.
Spaentré 250kr/pers. (ord pris 345 kr) Boka SPAentré 
Spabehandling. Boka behandling

Program 12 – 13 oktober

Lördag 12 oktober

9.15 Välkomstfika

9.45 Välkomstmöte – Träffa instruktörerna och få information om helgen

10.30 – 11.15 Yoga med Jessica – Ett skönt yogapass för styrka, balans och rörlighet. Skön start på dagen som mjukar upp kroppen och lär dig fokusera på att vara i nuet. Passet avslutas med avslappning.

eller

10.30 – 11.15 Tabata med Marlen – Funktionell träning i intervallform där styrkeövningar blandas med explosiva och konditionshöjande övningar. Vi använder oss av vår kroppsvikt samt fantasifulla gummibandsövningar.

 

11.30 – 12.15 Box med Marlen – Tufft pass där vi arbetar med slag och sparkar med hjälp av handskar och mitzar- massor med energi och glädje! Vid fint väder utomhus.

eller

11.30 – 12.15 MRL med Jessica – Här tränar du de väl utvalda delarna mage, rumpa och lår. Övningarna utförs med egan kroppen och av det mycket effektiva minibandet.

12.15 – 13.15 Lunchbuffé

13.15 – 14.00 Föreläsning med Mathilda ”Kost för prestation – i träning och vardagen” Dietisten Mathilda tar er med på en grundläggande näringslära och berättar om hur du kan äta för att prestera på bästa sätt. Vad kan man egentligen lita på genom media och vad är bara påhitt för att tjäna pengar? Behöver man ta kosttillskott, vad är vetenskapligt bevisat inom kost och hur kan du med ren mat få i dig vad du behöver är några utav frågorna som du kommer att ha fått svar på efter föreläsningen.

14.15 – 14.45 Les Mills CX Works ® med Marlen – Ett effektivt pass med funktionell styrka och med fokus på bålmuskulaturen. Du använder dig utav din egna kropp samt många fantasifulla övningar med gummiband.

eller

14.15 – 14.45 Les Mills Barre® med Mathilda – En klass med inspiration från balett, yoga och funktionell träning. Du tränar styrka, kroppskontroll, bålstabilitet, rörlighet och balans samt kommer förbättra din hållning. Graciöst och underbart!

15.00 – 15.45 Sh´bam / Body Combat mix – Les Mills med Mathilda och Jessica – Under detta pass bjuds det på en mix utav glada och dansanta Sh´bam med coola och tuffa kampsportsinspirerande Body Combat.

eller

15.00 – 15.45 WOD utomhus med Marlen – Crossfit inspirerat pass där du arbetar igenom hela kroppen genom olika block som utförs på tid. Du själv bestämmer hur intensivt du arbetar och kan få det riktigt tufft om du så önskar.

15.50 – 16.15 Stretch med Jessica – Avsluta din träningsdag genom nedvarvning och en skön stretch för kroppens alla muskler.

16.15 Fika och egen tid med ex SPA som går att boka till. Träningsrabatt för dig som deltar på Taudien Training, entré endast 250/pers (ordpris 345), entré till Stora blå ingår.

19.30 Tvårätters middag

 

Söndag 13 oktober

07.30 – 08.30 YinYoga med Jessica – Denna yoga öppnar sakta upp bl.a. stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yin yogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

eller

07.30 – 08.15 PowerTraining utomhus med Mathilda ”Powerwalk med styrkeövningar” Vi inleder dagen med en rask promenad med frisk luft längs med havet mot Grebbestad. Med jämna mellanrum stannar vi till och utför olika styrke- och rörlighetsövningar.

 

08.00 – 09.30 Frukost Hotellets goda frukostbuffé

09.30 – 10.15 Yoga i vardagen med Jessica Smält din frukost samtidigt som du får in rörlighetsövningar och kunskap i hur du i din vardag med små medel kan ge dig själv bästa förutsättningar. Du får prova på sittande yoga med olika positioner där du får med dig en övningsbank. Övningarna växlas med andningsövningar som ger goda förutsättningar inför stressiga kontorsdagar eller när vardagspusslet är svårt att få ihop.

10.30 – 11.15 Funktionell Cirkel utomhus med Marlen och Mathilda Stationsträning där vi använder oss av hotellets hinderbana som några stationer. Vi arbetar igenom hela kroppen och växlar styrke- och pulsövningar om vartannat. Passet avslutas med några varv på hinderbanan och därefter stretch.

eller

10.30 – 11.15 Zumba med Jessica -Enkla och glada steg till latinamerikansk musik.

 

11.30 – 12.30 Les Mills Body Balance® med Mathilda En blandning av yoga, tai chi och pilates. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser till härlig musik gör att du känner dig centrerad och harmonisk.

eller

11.30 – 12.30 Endurance och stretch med Marlen

Löpning längs med den fantastiska kuststräckan in mot Grebbestad. Vi stannar med jämna mellanrum till och utför olika styrkeövningar. Perfekt sätt att se sig omkring och få löpningen lite roligare än att bara springa. Total löpsträcka ca 4 km.

12.40 – 13.00 Avslutning för helgen! – Motiverande avslutande ord och en överraskning att ta med sig hem.

13.00 – 14.00 TanumStrands goda brunch

 

OBS! Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

Taudien Training

Taudien Training erbjuder träningsweekends med garanterad träningsglädje. Med lång erfarenhet från rese-, service- och hälsobranschen kan Taudien garantera en professionell upplevelse med personligt engagemang.

Många av Taudiens deltagare är återkommande men till träningsresorna välkomnas också nya träningsintresserade för att få  en inspirerande kickstart och hjälp att komma igång med träningen. Erfarna instruktörer finns med under hela helgen, nära tillhands och redo att hjälpa dig med kosttips och träningsråd.

Taudien Training drivs av Marlene och Adam Taudien.  Läs mer

Jessica Nylén

Superkvinnan som arbetar som sjuksköterska under nätterna för att hinna med familj och största fritidsintresset träning under dagarna. Instruerar väldigt brett med yoga-, vatten-, dans- och styrkeklasser.  För Jessica handlar träningen om så mycket mer än bara styrka och kondition. Det handlar även om att utmana sig, att kunna lyssna inåt och lära känna sig själv. Jessica har 20 års erfarenhet som instruktör och har varit med på flera resor för TaudienTraining. Jessica älskar helheten med att lära känna alla även utanför träningsgolvet och glädjen som träningsresor för med sig.

Marlen Röen

En stark 3-barnsmamma som älskar att träna och ännu mer att träna tillsammans med andra. Studerar dagtid och kvällstid arbetar hon som instruktör. Marlen hittar ni på alla starka och snabba pass, som bland annat Les Mills passen Body Pump och Body Combat men även cirkel, tabata, jogging och en massa mer. Marlens motto är ”Vill man så kan man!” vilket speglar henne i stort av alla som känner henne.  Skulle ni se Marlen på ett danspass så har hon inte gått vilse utan älskar bara att utmana sig i allt som hon inte kan för att ständigt utvecklas. I Marlens sällskap har man aldrig tråkigt, utan allt kan hända i hennes sällskap.

Mathilda Forsby

Som yngre tillbringade hon många timmar i ishallen och stallet, men på senare år har gruppträning med dess fantastiska lagkänsla tagit över. Värme, ödmjukhet, energi och nytänkande är något som Mathilda vill sprida vidare under sina klasser. Idag instruerar hon allt från Bodycombat till Barre och leder yoga för IFK Göteborg. Mathilda är utbildad dietist och skriver nu sin masteruppsats om gravida kvinnors matvanor. Hon har ett extra intresse för idrottsnutrition och tror både på medvetet ätande och livsnjutning – med andra ord en balans mellan broccoli och choklad.

Du kan också ringa eller maila oss

Tel: +46 525-190 00
Mail: bokning@tanumstrand.se

Core

20 aug - 17:15 - 17:45

Vattengympa

20 aug - 18:00 - 18:45

Cirkelträning

21 aug - 19:00 - 20:00