ostronätning

TanumStrand Oyster Open 1-3 sept

Första helgen i september hålls SM i Ostronöppning och Ostronets Dag  i Grebbestad. Fredag den 1 september inleder vi festligheterna  med TanumStrand Oyster Open tillsammans med Sverige-eliten i ostronöppning. Hasse Johannesson  håller ostronskola i restaurang Latitud 58° under tiden att vi avnjuter TanumStrands generösa skaldjursbuffé. Därefter blir det smygpremiär på årets begivenheter och vi får se några av landets främsta ostronöppnare tävla mot varandra.  Kvällen avslutas med en publik tävling, där man kan vinna både bubbel och skaldjursweekend för två. En fantastisk happening för både dig som är med och tävlar och för dig som tittar på.

Helgpaket en natt, pris från 1.445 kr/pers
Helgpaket två nätter, pris från 2.495 kr/pers

Du kan välja att boka helgpaket med en eller två övernattningar. I helgpaketen ingår havsnära hotellogi med frukost, skaldjursbuffé på fredag, trerätters på lördag, ostronskola och ostronöppnartävling (föranmälan krävs, begränsat antal platser)

PRISER
  • TanumStrand Oyster Open  – en natt med ankomst fredag 1 september från 1.445 kr
  • TanumStrand Oyster Open – två nätter med ankomst fredag 1 september från 2.495 kr

Entré till SPA  bokar du till innan ankomst. 345 kr/person

 

Ingår i TanumStrand Oyster Open
  • Havsnära hotellogi med frukost
  • Skaldjursbuffé fredag
  • Ostronskola – Lär dig att öppna och provsmaka ostron!
  • Trerätters middag lördag
  • Frivillig anmälan till Ostronöppnartävling (max 12 deltagare)
  • Upplev Ostronets Dag på lördag!

 

Boka fre – lör Boka fre – sön
Ostronskola från  kl 18

Tillsammans med några av Sveriges skickligaste ostronöppnare kommer du få de bästa tipsen i ostronöppning. Kännare från Ostronakademin finns också på plats. Du köper så många ostron du vill och får chans att både lära dig att öppna och provsmaka denna salta läckra delikatess och naturligtvis får du med dig de bästa tipsen inför kvällens Champion om du kommer att vara med och tävla. Ostronskolan hålls av Hans Johansson med flera.

TanumStrand Oyster Open Fredag kl 21

Kvällens ostronevent startar med en proffstävling där utvalda ostronöppnare från Sverigeeliten tävlar mot varandra. Här får vi beskåda hur det går till när mästare i världsklass öppnar ostron med finess. Snyggt, skickligt i ett rekordsnabbt tempo!

Kvällen fortsätter med en publiktävling där den som deltar har chans att vinna både bubbel och skaldjursweekend. Det är begränsat antal platser  – max 12 deltagare, så anmäl dig i tid! Det blir 4 stycken kvalheat där de tre bästa går till final. Alla tre finalister vinner en flaska bubbel och ettan en skaldjursweekend för två.

En fantastisk happening för både dig som tävlar och dig som tittar på

Konferencierer: Hasse Johannesson och Niklas Bontegard

Skaldjursbuffé på  fredag kl 18 -21

Vad vore Västkusten och Bohuslän utan skaldjur? Med fiskehamn i Grebbestad och havet som närmsta granne har vi tillgång till färskaste råvaror. Som vanligt frestar vi med vår omtalade skaldjursbuffé där havets alla frukter 
samsas med mustiga tillbehör på ett dignande buffébord. Vi dukar upp med kräftor, räkor, musslor, krabba och mycket annat gott. Ostron köper du till!

 

Koppla av i SPA Horisont

Ge tid till varandra eller unna dig en egen stund med total avkoppling. På SPA Horisont finns pooler, bastubad, ljusrum och relaxytor och liten trevlig buffé med frukt och te. Förboka den tid på dagen som passar dig bäst. För mer information kontakta bokning@tanumstrand.se

SPAentré Pris 345 kr/pers. Träningspass och gym är kostnadsfritt. Se SPAmeny för behandlingar

Ostronets Dag i Grebbestad

Världens bästa ostron kommer från Bohuslän och till största del från Grebbestad. Här har Ostronakademien sitt säte och varje år firar hela samhället Ostronets dag. SM i ostronöppning hålls och det bjuds både på musik och folkfest på torget. Denna dag kan du se hur ostronöppnare i världsklass behärskar tekniken att öppna ostron efter konstens alla regler. Det finns också möjlighet att köpa drycker som passar till just ostron. En oförglömlig upplevelse!

Du kan också ringa eller maila oss

Tel: +46 525-190 00
Mail: bokning@tanumstrand.se

Evenemangskalender

Utanför Skagerrak
Ingrid Bergmans torg, Fjällbacka