Gourmetpaket med hummer

Hummerpremiären som infaller i slutet av september är en stor händelse i Bohuslän och på TanumStrand firar vi premiären med en västkustupplevelse utöver det vanliga – en gourmethelg där femrättersmeny på hummer blir lördagens höjdpunkt, och på eftermiddagen väntar Ingemar Granqvist, en av våra lokala fiskare i sjöboden, för att berätta om hummerfisket i Fjällbacka skärgård.

Gourmetpaket med skaldjursbuffé på fredag, ostronskola och femrätters hummermeny på lördag kan bokas 27 – 29 september och passar dig som vill fira hummerpremiären med en västkusthelg utöver det vanliga.

 

PRISER
  • 2 nätter med ankomst fredag från 3795 per person

Priset är baserat på den rumstyp du väljer. Enkelrumstillägg 300/person och natt.

 Detta ingår i Gourmetpaket med hummer:
  • Skaldjursbuffé fredag kväll
  • Ostronskola fredag kväll
  • Femrätters gourmetmeny på hummer lördag kväll
  • Föredrag i sjöboden: Hummerfisket i Bohuslän
  • Havsnära hotellogi i dubbelrum 2 nätter
  • Stor frukostbuffé både lördag och söndag
Boka paket 2 nätter

Boka online eller kontakta TanumStrand:
Tel: +46 525-190 00
Mail: bokning@tanumstrand.se

Ostronskola på fredagen

Vill du lära dig mer om den saltaste och kanske mest unika av våra skaldjur?  Vill du pröva att öppna och utforska ostronets smaker. Tillsammans med ett glas Champagne är det en riktigt lyxig upplevelse.
Fredag den 27 september anordnas ostronskola i restaurangen i samband med att vi serverar vår skaldjursbuffé. Kännare från Ostronakademin med säte i Grebbestad finns då på plats för att lära dig det mesta om denna salta delikatess.

Kräftkok på bryggan på lördag

Upplev ett äkta kräftkok på bryggan, se hur nyfångade havskräftor blir till salta delikatesser i en rykande het gryta. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan.

Lördag 15:00 – 17:30 – vi ses vid Udden!
Nykokta kräftor och ett glas bubbel , 195/pers i sjöboden

Hummerpremiär i september

Första måndagen efter den 20 september infaller hummerpremiären och redan i gryningen denna septembermåndag glider båtarna ut för att lägga i sina tinor. Svart guld som förvandlas till delikatess på tallriken. Hummerfisket är för bohusläningar en av årets verkliga höjdpunkter. Då går lokalbefolkningen man ur huse för att fånga havets svarta guld.

Föredrag i sjöboden på lördag

Fjällbacka skärgård har en historia som sträcker sig lång tillbaka i tiden. Fiskaren Ingemar Granqvist finns i sjöboden på lördag eftermiddag för att berätta om fiskets historia och om hummerbeståndet i Bohuslän.

En helg vid havet

Ta en promenad och njut av den härliga havsluften och vackra utsikten över havet. Strandpromenaden är förtjusande och Grebbestads genuina fiskehamn ligger endast 20 min bort. Klipporna vid havet bjuder på fantastisk utsikt året runt. Bara en liten biltur bort finns spännande platser att besöka. Endast 10 min med bilen norrut ligger vackra Tjurpannan, ett storslaget naturreservat med fri horisont mot det öppna havet i väster. Besök gärna Vitlycke museum mitt i världsarvet Tanum hällristningar , en av Bohusläns stoltheter. Några kilometer söder om TanumStrand hittar ni Fjällbacka.
Se vår kalender för aktiviteter som du kan boka till!

Havsbadsritual

23 sep - 16:30 - 17:30

Core

24 sep - 17:15 - 17:45

Vattengympa

24 sep - 18:00 - 18:45