Vår hotelldirektör berättar

TanumStrand välkomnar sommaren med en resort i toppskick

Hotelldirektör Marit Bjørnland har höga förväntningar på sommaren 2023: ”Bokningsläget ser mycket bra ut”, säger hon

I sommar kommer gästerna på TanumStrand mötas av en resort i absolut toppskick. Ny reception, lobby, närmare ett 100-tal renoverade stugor och 70 renoverade hotellrum står nu redo att ta emot semesterfirarna.

– Vi har fräschat upp hela TanumStrand för 50 miljoner kronor. Investeringarna kommer definitivt att löna sig, bokningsläget inför sommaren ser väldigt bra ut, säger Marit Bjørnland, hotelldirektör.

TanumStrand ligger i idylliska Grebbestad – mitt i världens vackraste skärgård och nära den norska gränsen.

– Vi har nyligen gjort om vårt varumärke för att förtydliga ännu mer att vi är en resort och SPA. Man behöver egentligen aldrig lämna resorten om man inte vill. Här finns restauranger, exklusivt SPA, vackra omgivningar, aktiviteter och allt du kan tänkas behöva, säger Marit. 2022 var ett framgångsrikt år för TanumStrand med ett omsättningsrekord på 130 miljoner kronor.

– Vi gör mycket rätt och gästerna väljer att komma tillbaka till oss. Vi satsar fortsatt offensivt och bokningsläget inför sommaren ser mycket bra ut. Bakom framgångarna ligger bland annat ett fantastiskt team och vi har inte haft några problem att hitta sommarpersonal – många vill jobba hos oss.

Omfattande renovering

TanumStrand ägs och drivs av de norska Adolfsen-bröderna.

– Våra ägare ser verkligen potentialen i resorten och det är därför som man valt att investera i vår omfattande renovering, säger Marit.

Renoveringen har pågått ett tag och är till största del klar:

• Renovering av 99 stugor och 70 hotellrum. Inredningen är naturnära och stilren.

• Ny lobby och reception.

• Renovering av uteserveringen Dockside och allmänna gästtoaletter.

• Renovering av bryggbastun som nu kan ta emot fler gäster.

• Champagnepool utomhus på spabalkongen.

• Montering av megaparasoller på Sjöboden Udden – för att förlänga sommaren. TanumStrands gäster är ofta familjer, par, golfare eller kompisgäng.

– Det är oerhört många som kommer hit för att fira bemärkelsedagar med hela släkten. Man trivs här då det finns något för alla i sällskapet – oavsett ålder, menar Marit.

Förväntningar inför sommaren

Spela tennis, hyr SUP, testa yoga med utsikt över skärgården, fiska krabbor, spela beachvolleyboll, ät magiska pizzor ute i sjöboden, dansa på afterbeachen, unna dig en behandling på spa, besök familjebadet och låt barnen skapa sommarminnen hos resortens barnklubb… Det är svårt att ha långtråkigt på TanumStrand under sommaren!

– Dessutom så har vi 250 båtplatser i vår gästhamn. Sommaren är verkligen högsäsong för oss och i år känns det extra roligt att visa upp vår fina resort för alla våra besökare.

Hjärtligt välkomna, säger Marit Bjørnland.

Pressmeddelandet