Hållbarhet

Smaka på Västsverige

Vi är en del av det exklusiva lokala nätverket Smaka på Västsverige som är ett tillsammansprojekt som lyfter Västsverige som matregion och verkar för att synliggöra lokalt producerad mat och möjliggöra lokala måltidsupplevelser. Som medlemmar har vi tillgång till ett nätverk av producenter, gårdsbutiker och andra restauranger som jobbar med hållbara mat- och dryckupplevelser. Vi deltar på mässor, evenemang, utbildningar, nätverksträffar och andra aktiviteter med syfte att utvecklas tillsammans i riktning mot en hållbar turism.

Läs mer om certifieringen

Green Key

Green Key är en ledande internationell miljömärkning för anläggningar inom besöks- och turistbranschen med fler än 3000 miljömärkta anläggningar i över 60 länder världen över. Green Key drivs internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE) och stöds av bland annat World Tourism Organization (WTO) och United Nations Environment Programme (UNEP).

Läs mer om Green Key

Klimato

Vi är anslutna till Klimato och använder oss av deras app som gör det lätt som en plätt att beräkna klimatpåverkan på maten vi serverar. Vi beräknar måltidens exakta klimatpåverkan baserat på ingredienser, produktionsmetod och ursprungsland. Dagens livsmedelssystem utgör 25% av världens totala utsläpp av växthusgaser. Det innebär att våra matvanor bidrar till 14 miljarder ton CO2e varje år. Om klimatförändringarna fortgår riskerar vi att göra viktiga områden obeboeliga, tvinga folk på flykt, förstöra livsmedelssystem och ödelägga decennier av global ekonomisk och social utveckling. Därför bryr vi oss och använder oss av deras verktyg dagligen i våra kök.

Läs mer om Klimato

Hållbarhetsklivet

Vi är anslutna till Hållbarhetsklivet som är ett samlat initiativ för en hållbar besöksnäring. Här agerar offentliga och privata aktörer för att ställa om till ett hållbart samhälle.Tillsammans skapar vi ekonomiskt bärkraftiga företag och turism som inte leder till onödig miljöpåverkan och är uppskattad av både boende och besökare. Vi når framgång genom ständiga förbättringar med fokus på konkreta initiativ. Ingenting sker av sig själv. Hållbarhetsklivet är direkt kopplat till flera av de 17 målen i Agenda 2030, med särskilt fokus på mål 8 (delmål 8.9), mål 12 (delmål 12b) och mål 13 (delmål 13.3).

Läs mer om projektet

Agapi Boat Club

Vi är en utvald Agapi Boat Club destination som är en unik, världsledande prenumerationstjänst som ger dig tillgång till ett båtliv på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt baserat på delningsekonomi via medlemsskap. Som medlemmar ser vi oss som användare av båtarna istället för ägare, och har via ett och samma medlemsskap tillgång att hyra flera olika modeller av båtar på flera platser runt om i Sverige och Europa. Tjänsten kombinerar det bästa av två världar, med det positiva från båtägande och det positiva från att hyra – och utan det negativa med respektive.

Läs mer om Agapi Boat Club

Svenska Spahotell

Som medlemmar i den fristående föreningen Svenska Spahotell är vi kvalitetscerfierade inom hållbarhet för vårt utbud av SPA-upplevelser. Som medlem finns utöver de ordinarie kvalitetskriterierna finns bland annat krav på hållbara alternativ av SPA-produkter samt mat och dryck. Tillsammans bidrar vi till en hållbar utveckling av spabranchen.

Läs mer om medlemskapet

Hållbar Skärdgård

TanumStrand är även stolta medlemmar i Hållbar Skärgård. De är en ideell förening som vill göra det enkelt för dig att vistas i skärgården. I deras karta hittar du bland annat vart man kan gå på toaletten, vart man får sova, vart det finns dricksvatten och mycket mer!