Hållbarhetskonferens

Hållbarhet + TanumStrand = klimatsmart & hållbar konferens
Vad gör du för att tänka på vår gemensamma vän – MILJÖN?
Vi har tagit steget längre och introducerar nu ett möte  för att vara så klimatsmart som möjligt.

 

Välkommen till ett möte där vi vill dela med oss av vårt klimat-tänk.

Under din konferens hos oss så hoppas vi att Du och dina kollegor ska få med er delar av vad vi gör för att reducera klimatpåverkan.

Det är allt från vad du och dina kollegor kan tänka på innan ankomst till oss, vad ni får ta del av under er vistelse hos oss och vårt mål är att ni ska lämna oss med ett leende på läpparna och kanske ta med er vårt klimat-tänk hem.

Kontakta oss så berättar vi mer om detta klimatsmarta koncept, dess fördelar och förutsättningar och för ett skräddarsytt pris.

Offertförfrågan

 

Vad ingår som grund:

  • Logi
  • Passande konferensrum med all teknik
  • Lunchbuffé
  • Förmiddagsfika/eftermiddagsfika
  • Middag
  • Frukost
  • Fri tillgång till hotellgym och familjebadet Stora Blå

Vi skräddarsyr alltid dessa paket så att det ska passa just Din grupp på bästa sätt.

 

Så vad gör vi på TanumStrand?

När du väljer oss, så har du valt ett resort som belönats med den internationella miljömärkningen Green Key som är ett kvitto på att vi hänger med i vårt miljötänk.

Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor genom Green Keys omfattande kriterier som ska leda till att öka användningen av miljövänliga och hållbara metoder och därmed reducera den totala användningen av resurser, samt öka medvetenheten kring miljö och hållbarhet och skapa beteendeförändringar hos gäster, personal och leverantörer.     

Läs mer om Greenkey

 

Förtäring som du kommer bjudas på är i största möjliga mån närproducerad och vi har tänkt till kring råvaror, ursprung, och produktionsmetod, där vi har beräknat i % den klimatpåverkan på  maten du serveras. Vi är anslutna ett företag som heter Klimato och använder oss deras verktyg för att beräkna klimatpåverkan. Klimato samarbetar med aktörer såsom RISE och IVL inom klimatforskning för att säkerställa att datan och metodiken blir rätt.

Läs mer om Klimato

 

Vi arbetar även aktivt med lokala aktörer och Västsvenska Turistrådet genom den gemensamma satsningen

Hållbarhetsklivet, för en hållbar framtid med miljötänk i fokus.

Läs mer om hållbarhetsklivet

 

När Du bor hos oss städar vi inte ditt boende varje dag, om du bor mer än en natt.

Detta för att spara på miljö och klimat. Behöver du städat eller nya handdukar/sängkläder så är det såklart bara att säga till så ordnar vi det!

 

 

Tips från oss innan ditt besök!

Vi försöker att spara så mycket vi kan på papper, plast, vatten och förbrukningsvaror. Därför sänder vi allt vi kan digitalt. För att det ska gå lätt och smidigt att checka in och ankomma oss så finns det tillgång till digital nyckel. Det betyder att om vi tillsammans i  förväg kan få mailadresser till alla deltagare, så kan de ladda hem en app och kunna ladda ner sin nyckel till sitt boende digitalt. Vi slipper då plastnycklar och pappersfodral och alla kan använda sin mobiltelefon istället.

Dessutom ingen kö för att få en fysisk nyckel.

Vi uppmanar er gärna att samåka eller kanske till och med chartra en gemensam buss. Vi hjälper gärna till att boka.

Fri parkering finns för bil och buss.

Elbilsladdare har vi flera stycken där parkering sker via appen PAIR recharge.

Dela boende med en eller flera kollegor.

Ibland kan det kännas spänt att dela rum med en kollega, men det kan också finnas fördelar med att lära känna varandra och ge en boost till teamet. Våra hotellrum och stugor lämnar stor chans till att kunna dela rum, eller ha eget rum men dela badrum, och när vi tänker klimatsmart så är detta en bra möjlighet att spara på klimatet.

 

Vill du gå steget ännu längre?

Kanske hållbarhet och klimatavtryck är något som Du vill göra som en kul grej på din konferens?

Här kommer en tipslista för några saker ”Outside the box”.

# Hur tar Du dig till konferensanläggningen?

Cykel, elscooter, flakmoppe, jogga, kollektivt, samåka med bil… Endast fantasin sätter gränser.  Låt alla deltagare få välja själva, låt dem fota detta och gör ett collage av det.

# Vad ska Du ha på dig på konferensen?

Köp inte ny middagsstass! Låna av kollegan eller byt kläder. Kanske en tråkig klänning plötligt blir jättekul på din kollega, eller kanske det är läge för Kalle att byta kläder med Lisa?!

Överraskningsmomenten kan ofta vara minnen för livet!

# Vill du göra något mer än att bara sitta i ett konferensrum?

Vårat stora område är upplagt för att göra utomhusaktiviteter. Vad är inte bättre än att utnyttja det?!

Frisk luft, att spendera tid där moder Natur helt naturligt gjort sitt är guld värt. Ta en kort utomhuspaus, en promenad, eller en eftermiddagsaktivitet.

Vi hjälper dig gärna med ideer eller att boka aktivitetsledare för allt från en kort quiz eller mingelgame, till lite längre lugna eller fartfylla aktiviteter som passar alla.

ETT LITET STEG I TAGET HJÄLPS VI ÅT MOT ETT SMARTARE KLIMATTÄNK.

”Ett litet steg för människan men ett stort steg för mänskligheten”