SJÖBODEN UDDEN

Lyxigt pizzamys, kräftkok och ostron

– en riktig pärla och vårt smultronställe –

 

Längst ut på bryggan året om hittar du Sjöboden Udden.

Charmig sjöbods stil inuti och en fantastisk terrass med havet rätt utanför.

Kom för lite extra lyxig pizza för både vuxna och barn.

Vi kokar levande kräfta på beställning och har färska ostron som är fiskade rätt utanför i havet. Njut ihop med ett glas bubbel och se solnedgången.

 

Öppet året runt men öppettiderna kan variera beroende på säsong och helgdagar.

 

ÖPPETTIDER PIZZERIAN 

Varje fredag och lördag kl 12-21 året runt.

Under vissa lov och högtider kan tiderna komma att förändras.

 

VÅRA PIZZOR

Lite bättre, lite lyxigare, lite godare vill vi kalla dem.

Det är pizzor med extra touch både i tillredningen av deg och valet av råvaror.

Vad sägs som burrata, ostronskivling, tryffelsalami, salsiccia, löjrom…

Kom förbi oss och beställ take away eller sitt hos oss och njut. Ingen bordsbokning – drop in.

Just nu har vi ingen APP längre på Udden.

 

Nuvarande meny:

Pizzamenyn

 

KRÄFTKOK OCH OSTRON

Alla lördagar kl 14.00-17.00

Alltid uppehåll kräftkok och ostron under sommarperioden från midsommar till söndag vecka 32

 

 Exotiskt kräftkok och färska ostron fiskade i havet rätt utanför

Kräftkok i sjöboden vid havet – en kär tradition här på TanumStrand.
Upplev ett äkta Bohuslänskt kräftkok på bryggan. intill havet och smaka nyfångade havskräftor som på bryggan kokas till salta delikatesser. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden.

Med reservation för råvarubrist. Vi serverar högkvalitativa färska ostron och kräftor plockade och fångade av lokala fiskare, därför kan det förekomma ett fåtal datum per år som vi inte får leverans.

Vi förbehåller oss också att kräftor och ostron kan under serveringstid ta slut vid stor åtgång.

 

Pris & Bokning

Två nyfångade och nykokta havskräftor och ett glas bubbel, 295kr/person
Ett grebbestadsostron och ett glas bubbel, 235kr/person

Endast drop-in.

 

Större grupper och företag

Vi anordnar kräftkok på förfrågan för både privatpersoner och företag. Aktiviteten anpassas efter gruppstorlek och kan upplevas av både er som liten grupp med några få och upp till 40 personer åt gången. Kontakta oss för mer information och bokning.

Kontakta oss

 

Havskräftor enligt Mannerström

Alltså, kräftor är fantastiska skaldjur. Tänk på att ta bort magsäcken på burkräftor, annars kan det ge en lite fiskig agnsmak. Ska du göra buljong på kräftskalet är det extra viktigt att magsäcken tas bort. Jag brukar koka kräftor med dill, ganska mycket salt och kanske en skvätt öl. Lök använder jag inte, det tillför inget i min mening. Tänk på att inte koka kräftor för länge, då blir de mjöliga och trista. Jag brukar ta upp kräftan då den kokat upp och ge den lite vind, sedan får den ligga och gotta sig ett dygn i spadet. Ett annat sätt att äta kräftor på är att göra en Carpaccio. Ta rå kräftstjärt och banka ut mellan två plastark. Tillsätt tryffel, oliv­olja och salt. Då jävlar händer det grejer kan jag säga, det är jäkligt gott!

Leif Mannerström under sitt gästspel på TanumStrand, mars 2018

 

 

 

Pizzeria Grebbestad Pizzeria Udden på bryggan vid havet på Västkusten Kräftkok Pizza restaurang vid havet i Grebbestad på Västkusten Kvinna som dricker rödvin i glas i sjöboden vid havet