SJÖBODEN UDDEN

Lyxigt pizzamys, kräftkok och ostron

– en riktig pärla och vårt smultronställe –

……………………………………….

 

Längst ut på bryggan året om hittar du Sjöboden Udden.

Charmig sjöbods stil inuti och en fantastisk terrass med havet rätt utanför.

Kom för lite extra lyxig pizza för både vuxna och barn.

Vi kokar levande kräfta på beställning och har färska ostron som är fiskade rätt utanför i havet. Njut ihop med ett glas bubbel och se solnedgången.

(ej kräftkok och ostron under sommarperioden 19 juni till 25 aug 2023)

Öppet året runt men öppettiderna kan variera beroende på säsong och helgdagar.

 

ÖPPETTTIDER

Vecka 33 – öppet varje dag 12.00 – 21.00.

Från vecka 34 tillsvidare

Pizza fre och lör kl 12-21

Kräftkok och ostron lördagar kl 14-17

 

 

Nybakade pizzor

För alla er som uppskattar nybakad pizza är Sjöboden Udden ute på bryggan vid klipporna en perfekt miljö för avslappnat umgänge tillsammans med vänner, familj och kollegor. Här finns möjlighet att köpa hämtpizza att ta med till stranden eller ut med båten, sitta på uteserveringen under det varma halvåret och inomhus i sjöboden under mysiga höst och vintern. Det går också givetvis bra att bara komma förbi för något gott att dricka.

Välj, beställ, betala enkelt och smidigt med vår app ”TanumStrand” som du smidigt laddar ner från både Appstore och Google Play-butiken. Scanna QR koden.

 

Take-Away

I appen kan du också köpa take-away pizza att ta med ut till klipporna, båten eller stranden.

 

 Exotiskt kräftkok och färska ostron fiskade i havet rätt utanför

Kräftkok i sjöboden vid havet – en kär tradition här på TanumStrand.
Upplev ett äkta Bohuslänskt kräftkok på bryggan. intill havet och smaka nyfångade havskräftor som på bryggan kokas till salta delikatesser. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden.

Med reservation för råvarubrist. Vi serverar högkvalitativa färska ostron och kräftor plockade och fångade av lokala fiskare, därför kan det förekomma ett fåtal datum per år som vi inte får leverans.

Under sommarperioden från midsommar och fram till slutet på augusti 2023 har vi inte kräftkok och färska ostron.

 

Pris & Bokning

Två nyfångade och nykokta havskräftor och ett glas bubbel, 195kr/person
Ett grebbestadsostron och ett glas bubbel, 195kr/person

Önskas endast ostron kostar de 30 kr styck.
Drop-in.

 

Större grupper och företag

Vi anordnar kräftkok på förfrågan för både privatpersoner och företag. Aktiviteten anpassas efter gruppstorlek och kan upplevas av både er som liten grupp med några få och upp till 40 personer åt gången. Kontakta oss för mer information och bokning.

Kontakta oss

 

Havskräftor enligt Mannerström

Alltså, kräftor är fantastiska skaldjur. Tänk på att ta bort magsäcken på burkräftor, annars kan det ge en lite fiskig agnsmak. Ska du göra buljong på kräftskalet är det extra viktigt att magsäcken tas bort. Jag brukar koka kräftor med dill, ganska mycket salt och kanske en skvätt öl. Lök använder jag inte, det tillför inget i min mening. Tänk på att inte koka kräftor för länge, då blir de mjöliga och trista. Jag brukar ta upp kräftan då den kokat upp och ge den lite vind, sedan får den ligga och gotta sig ett dygn i spadet. Ett annat sätt att äta kräftor på är att göra en Carpaccio. Ta rå kräftstjärt och banka ut mellan två plastark. Tillsätt tryffel, oliv­olja och salt. Då jävlar händer det grejer kan jag säga, det är jäkligt gott!

Leif Mannerström under sitt gästspel på TanumStrand, mars 2018

 

 

 

Pizzeria Grebbestad Pizzeria Udden på bryggan vid havet på Västkusten Kräftkok Pizza restaurang vid havet i Grebbestad på Västkusten Kvinna som dricker rödvin i glas i sjöboden vid havet Take away pizza nära Fjällbacka och Grebbestad