Skärgård & Hav

Att ha konferens mitt i den Bohuslänska skärgården med oslagbara vyer utanför fönstret och charmiga fiskesamhällen på gångavstånd, skapar en alldeles speciell atmosfär. Många av våra konferensgäster intygar att den mäktiga miljön bidragit till att koncentrationen har varit på topp och att man också kommit ovanligt nära varandra som team.

I vår aktivitetsmeny erbjuder vi en rad upplevelser där ni får möta saltstänk och vågkluck på riktigt nära håll, många aktiviteter utgår direkt från TanumStrands egen brygga.

Ostronskola

Ostron är det skaldjur som Grebbestad är mest förknippat med. Här har Ostronakademien sitt säte och ni som deltar i denna aktivitet får träffa experter från akademin och lyssna till berättelser om ”Ostrea Edulis ”. Ta chansen och lär er det mesta om denna sinnliga, salta västkustdelikatess, en matupplevelse som tillsammans med ett glas champagne blir till en lyxig surprise.

*Grebbestads ostron Ostrea edulis
Våra ostron är handplockade från bohuslänska ostronbankar.

De flesta av våra ostron köper vi från Bröderna Klemming Dykhjälp. De plockar ostron genom dykning och handplockning av vilda ostron, rensning, sortering, packning och leverans. (Inte odling)

Skärgårdstur

Fjällbacka skärgård sägs vara en av de finaste skärgårdarna i Sverige och kännetecknas av höga, rödskiftande klippor, ett gytter av kobbar och skär som formats av röd granit, kvarts och gnejs. Befolkningen har levt med och av havet i århundraden. Vi samarbetar med lokala skeppare som bjuder på guidning under turens gång. Turen avgår från TanumStrands brygga.  Se, känn och upplev salta vindar till havs!

Tid: April – oktober, minst 1 timme
Antal deltagare: 4 – 80.
Vid större grupper specialarrangemang.
I samarbete med m/s Donalda (83 pers), m/s Mira (25 pers), Selin Charter (50 alt 100 pers), Kosterbåtarna (210 pers), m/s Ellen (73 pers)

Skaldjursfest på klipporna

Med en genuin fisketrålare gör vi en båttur i den närliggande skärgården. Vi samarbetar med lokala skeppare som bjuder på guidning under turens gång. Skaldjursmiddagen avnjuter ni i solnedgång på en av Bohusläns granitklippor.
Tid: April – oktober, minst 3 timmar
Antal deltagare: 4 – 80.
Vid större grupper specialarrangemang.

I samarbete med m/s Donalda (83 pers), m/s Mira (25 pers), Selin Charter (50 alt 100 pers), Kosterbåtarna (210 pers), m/s Ellen (73 pers)

Kräftkok på bryggan

Skaldjuren i Bohuslän håller allra högst kvalitet och i fiskesamhällena på västkusten vet man vilken tid på året de smakar bäst och hur man tillagar dem för att de ska bli lagom fasta och salta. Upplev ett äkta kräftkok på bryggan, se hur nyfångade havskräftor blir till salta delikatesser i en rykande het gryta. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan.

Tid: året runt, minst 1 timme
offert

Lunch på havet

Förhöj konferenslunchen med en skärgårdstur på havet. Vi dukar upp er konferenslunch i kajutan där ni under en timme får njuta av god mat, havet, kobbar och skär.

Tid: året runt, minst 1 timme
Antal deltagare: minst 25 personer

 

Tångsafari – Havets superfood

Följ med tångföretaget Catxalot på en naturvandring på Tjurpannan. Under vandringen får ni förkovra er i hur några vanliga sorters tång ser ut, hur de skördas på ett hållbart sätt och vilka sorter som är goda att äta. Om vädret tillåter finns wokpannan på plats och ni får chans att smaka tångchips. Alternativt håller Catxalot föreläsning på TanumStrand.

Tid: Mars – oktober
Antal deltagare: enligt överenskommelse

I samarbete med Catxalot

Bastubad och vinterdopp i havet

Välkommen in i värmen!  På bryggan vid det friska salta havet har vi byggt en mysig, rykande het liten bastu och efter ett uppfriskande dopp i det salta havet lovar vi att energin kommer vara på topp hela mötesdagen. En boost som du sent ska glömma.

Tid: året runt, minst 1 timme
Pris: offert

Ribb & Rom

Friska saltstänkta äventyr med hög hastighet rakt ut mot den fria horisonten i väst. Med ribbåten får du både se och känna av hav och skärgården på riktigt nära håll och detta är dessutom en riktig boost för alla fartälskare. Vi värmer oss med Romprovning runt kaminen när vi kommer tillbaka på hotellet.

Tid: April – oktober
Antal deltagare:
Pris: offert

Kajak

Bohusläns skärgård räknas som ett av världens vackraste naturområden. Med en havskajak glider ni stilla genom vattnet. En oförglömlig upplevelse att möta skärgården från sittbrunnen.

Tid: April – oktober
Antal deltagare: Max 8 st personer/guide.
Vid större grupper specialarrangemang.
Pris: offert
I samarbete med NauTop

Fisketur

Dörja makrill, fiska kräftor eller vara med och dra hummertinor?  Lokala skeppare som kan skärgården, dess historia och fisket guidar genom turen. Låt Torsten, Ingemar, Per eller  Johan ta er ut på en oförglömlig skärgårdstur.

Tid: April – oktober (hummer endast under säsong) minst 3 timmar
Antal deltagare: 4 – 80.
Vid större grupper specialarrangemang.
Pris: offert

I samarbete med m/s Donalda (83 pers), m/s Mira (25 pers), Selin Charter (50 alt 100 pers), Kosterbåtarna (210 pers)