Mat & Dryck

Vad har skreittorsk, ostron, tångsallad och ljus lager från Sveriges äldsta mickrobryggeri gemensamt? Jo, allt detta kan man hitta på 58e breddgraden, här finns råvaror som köket på TanumStrand tar sin utgångspunkt i när man tillagar kvällens meny.

Skaldjuren är vår stolthet; ostron från Grebbestad håller en kvalitet av världsklass! Det är också från samma skärgård som flera stjärnkrogar beställer nyskördad tång från företaget Catxalot. När ni besöker oss rekommenderar vi förstås att ni passar på att uppleva Bohuslän och våra specialiteter med alla sinnen. Här kan ni smaka av öl från Grebbestad, lära er att öppna handplockade ostron eller bara njuta av världens färskaste skaldjur!

Bli en barista på jobbet

De flesta av oss dricker en hel del kaffe på jobbet, men hur smakar det egentligen? Många av oss uppskattar när kaffet serveras med finess och i takt med att vi blir mer och mer kvalitetsmedvetna blir också kraven på ett välsmakande kaffe större. Passa på att kombinera ert nästa möte med en baristakurs. Utbildningen kommer att innehålla grundläggande kunskap om kaffe, espressoteknik samt mjölkskumning och latte art. Utbildningsnivån anpassas för er grupp och kommer att hållas på ett interaktivt sätt med möjlighet till praktiskt övande vid professionella espressomaskiner. 

 Kursledare är Pontus Roos, certifierad barista coach med flerårig erfarenhet av baristayrket. 

Ostronskola

Ostron är det skaldjur som Grebbestad är mest förknippat med. Här har Ostronakademien sitt säte och ni som deltar i denna aktivitet får träffa experter från akademin och lyssna till berättelser om ”Ostrea Edulis ”. Ta chansen och lär er det mesta om denna sinnliga, salta västkustdelikatess, en matupplevelse som tillsammans med ett glas champagne blir till en lyxig surprise.

De flesta av våra ostron köper vi från Bröderna Klemming Dykhjälp. De plockar ostron genom dykning och handplockning av vilda ostron, rensning, sortering, packning och leverans. (Inte odling)

Ostron & Champagneprovning i sjöboden

Man säger att världens bästa ostron kommer från Grebbestad. I sjöboden vid strandkanten kommer du att få chans att öppna, smaka och lära dig det mesta om denna sinnliga delikatess. Ostronen från ostronbankarna utanför Grebbestad är plockade av Bröderna Klemming som är Sveriges enda licensierade ostrondykare. Att smaka dessa färska, salta hemligheter är som en hälsosam kyss från havet. Tillsammans med rätt tillbehör och utvalda sorters Champagne blir denna västkustupplevelse i sin enkelhet en riktigt lyxig surprise.

Antal deltagare: Upp till 40 st./ tillfälle.
Rek. tidsåtgång: Beroende på gruppens storlek och provning.
Tid: september – april

Dryckesprovning

Våra olika provningar leds av en erfaren sommelier. En innehållsrik och smakfull upplevelse att dela med kunder och kollegor. Provningen anpassas efter era önskemål, välj mellan olika tema eller sätt upp en serie provningar. Vi erbjuder provningar med öl från Grebbestads bryggeri, vin eller whiskey.

Antal deltagare: Upp till 40 st./ tillfälle.
Rek. Tidsåtgång: Beroende på gruppens storlek och provning.
Tid: Året om

Tångsafari – Havets superfood

Följ med tångföretaget Catxalot på en naturvandring på Tjurpannan. Under vandringen får ni förkovra er i hur några vanliga sorters tång ser ut, hur de skördas på ett hållbart sätt och vilka sorter som är goda att äta. Om vädret tillåter finns wokpannan på plats och ni får chans att smaka tångchips. Alternativt håller Catxalot föreläsning på TanumStrand.

Tid: Mars – oktober
Antal deltagare: enligt överenskommelse
I samarbete med Catxalot

Lunch på havet

Var smakar lunchen bäst, om inte till havs? Vi dukar upp er konferenslunch i kajutan där ni under en timme får njuta av god mat omgivna av vågor, skär och havets kluckande.

Tid: året runt, minst 1 timme
Antal deltagare: minst 25 personer

 

Skaldjurskok på bryggan

Skaldjuren i Bohuslän håller allra högst kvalitet och i fiskesamhällena på västkusten vet man vilken tid på året de smakar bäst och hur man tillagar dem för att de ska bli lagom fasta och salta. Upplev ett äkta kräftkok på bryggan, se hur nyfångade havskräftor blir till salta delikatesser i en rykande het gryta. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan.

Tid: året runt, minst 1 timme
offert

Skaldjursbuffé

Vad vore västkusten och Bohuslän utan skaldjur? Med fiskehamn i Grebbestad och havet som närmsta granne har vi tillgång till färskaste råvaror. Boka konferens med skaldjursafton, en kväll där havets alla frukter 
samsas med mustiga tillbehör på ett dignande buffébord. Vi dukar upp med kräftor, räkor, musslor, krabbor och mycket annat gott.

Konferensmeny

I vår konferensmeny har vi både kött, fisk och vegetariska alternativ med förslag på olika trerätters middagar. Vi serverar också buffé för er som önskar.

Konferensmeny