Laddar Evenemang
Alla Evenemang
  • Det här evenemanget har passerat.

Ostronskola

Datum 20 sep
Tid 18:00 - 21:00
Världens bästa Ostron

Ostron är det skaldjur som Grebbestad är mest förknippat med. I Grebbestad har Ostronakademien sitt säte och här finns en av Sveriges största leverantör av vildfångade ostron. Ni som deltar i denna aktivitet får träffa experter från Grebbestad och lyssna till berättelser om ”Ostrea Edulis ”. Ta chansen och lär er det mesta om denna sinnliga, salta västkustdelikatess, en matupplevelse som tillsammans med ett glas champagne blir till en lyxig surprise.

Vi anordnar ostronskola utvalda fredagar i samband med kvällens skaldjursbuffé. Alla som bokat bord i Latitud 58° kan delta, vill du smaka på Ostron så köper du själv till det på plats.

*Grebbestads ostron Ostrea edulis
Våra ostron köper vi från Bröderna Klemming Dykhjälp. De dyker och plockar vilda ostron för hand på bohuslänska ostronbankar i havet utanför Grebbestad.
Man gallrar bort dom stora äldre ostronen som går till avsalu för att ge plats åt dom mindre. Ett ostron tar minst sex år på sig att för att komma upp i ordentlig storlek och uppnå bästa klass. De växer i Bohusläns rena kalla havsvatten, vilket ger dem den finaste kvaliteten och smaken i världen.

Evenemang ingår i kategorier: