Laddar Evenemang
Alla Evenemang
  • Det här evenemanget har passerat.

Träningsweekend: Taudien Training

Datum 16 okt - 17 okt
Tid 08:00 - 17:00

Taudien Träningsweekend 16-17 oktober

Varmt välkomna till en rolig träningshelg tillsammans på den vackra västkusten tillsammans med Taudien Training. Det blir en magisk hösthelg fylld av ett bett urval av träningspass att delta på, föreläsningar och möjlighet att lära känna nya träningskompisar.
Ni som ankommer på fredag eftermiddag kan njuta av en magiskt god skaldjursbuffé på fredagskvällen och hotellets goda frukostbuffé på lördag morgon innan programmet drar igång.

page1image24043024

PROGRAM

Lördag 16 oktober 2021

9.15 Välkomstfika

09.45 Välkomstmöte
Träffa instruktörerna och få information om helgen

10.30 – 11.15 Les Mills Sh ́bam®
Med Karin Enkla men heta danssteg som får din inre stjärna att lysa. Populära hits blandat med old school dängor gör detta till ett befriande, roligt och socialt sätt att träna. Passar dig som gillar dans och har glimten i ögat!

10.30 – 11.15 Cirkelträning + hinderbana med Cecilia (UTE)
Här kombineras övningar med fokus på styrka såväl som kondition på ett sätt som ger dig stor möjlighet att lägga ribban för ditt träningspass- väldigt högt eller anpassat efter dina förutsättningar. Oavsett väder så tränar vi utomhus och avslutar passet med en stund på hotellets hinderbana.

11.30 – 12.15 Cardiofys med Karin
Den här klassen bjuder på det bästa av två världar- konditionsförbättring och styrkeutveckling i en härlig blandning till musik som lyfter och driver på oss! Tänk dig aerobic-inspirerad cardio med pulshöjande steg och kombinationer i kombination med styrkeövningar. Vi lovar ett lika svettigt och skakigt som medryckande pass.

11.30 – 12.15 Minibandstabata med Louise (UTE)
Denna klass fokuserar på hemmaträningens möjligheter med hjälp utav ett så pass enkelt redskap som miniband. Vi tränar igenom hela kroppen och använder minibandet som motstånd. Effektivt och skonsamt, men ger dig en rejäl utmaning.

12.15 – 13.15 Lunch
Lunchen serveras i restaurang Latitud 58°

13.15 – 14.00 Workshop med Karin – ”Att träna rätt utifrån kropp och förutsättningar!”
Med utgångspunkt i sina erfarenheter från träningsbranschen och sin mångåriga roll som personlig tränare pratar Karin om hur träning kan (och bör) anpassas efter individ och förutsättningar. Vi gör enklare hållningsanalyser, tittar på de vanligaste hållningsproblematikerna och vad de beror på samt reflekterar kring hur man kan träna för att förebygga eller bli av med ineffektiva rörelsemönster och smärta.

14.15 – 15.00 Les Mills Barre med Karin & Louise
En klass med fokus på ”tone and shape” där vi utmanar både hållning, bålstabilitet, funktionell styrka och rörlighet. Barre är en grym kombination av kondition och styrka med inspiration från klassiska balettpositioner som kommer att ta både balans och rörlighet till nya höjder!

14.15 – 15.00 Löpskolning med Cecilia (UTE)
Lär dig hur du ska springa med god teknik för att få ut optimalt av löpningen. Du får prova på olika övningar och tips på hur du eventuellt kan bättra din löpstil för ett mer effektivt löpsteg. Perfekt för både dig som vill börja springa och för dig som vill förbättra din löpning.

15.15 – 16.15 Les Mills Body Balance® med Louise
En blandning av yoga, tai chi och pilates. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser till härlig musik gör att du känner dig centrerad och harmonisk.

15.15 – 16.15 Endurance + Stretch med Cecilia (UTE)
Löpning längs med den fantastiska kuststräckan in mot Grebbestad. Vi stannar med jämna mellanrum till och utför olika styrkeövningar. Perfekt sätt att se sig omkring och få löpningen lite roligare än att bara springa. Total löpsträcka ca 4 km. Passet och träningsdagen avslutas med en kort stretch.

16.15 Fika och egen tid
Med möjlighet att boka till entré till SPA Horisont. Entré till Stora Blå ingår.

19.30 Tvårätters middag
Serveras i restaurang Latitud 58°

 

Söndag 17 oktober 2021 

07.30 – 08.30 Yin Yoga med Louise
Denna yoga öppnar sakta upp bl.a. stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yin yogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

07.45 – 08.30 PowerTraining med Karin (UTE) ”Powerwalk med styrkeövningar”
Vi tar en rask promenad med frisk luft längs med havet mot Grebbestad. Med jämna mellanrum stannar vi till och utför olika styrke- och rörlighetsövningar.

08.00 – 09.30 Hotellets goda frukostbuffé
Serveras i restaurang Latitud 58°

09.30 – 10.15 Kostföreläsning med Louise
Vår kosthållning är en stor del av tillvaron- för allt från sociala sammanhang till vår upplevelse av välmående. Under 45 minuter fokuserar vi på hur vi kan göra bra val utan att kompromissa med njutning, och på hur man ska orientera sig i djungeln av kostråd.

10.30 – 11.15 Les Mills BodyCombat med Karin
Kampsportsinspirerat pass koreograferat med sparkar och slag till medryckande musik. Ett riktigt powerpass!

10.30 – 11.15 Penalty Box med Louise (UTE)
Ett atletiskt pass där vi med hjälp av Penalty Boxes, som en “Box” med 4 kvadrater i att röra oss runt, utmanar hela kroppen. Passet körs i intervallformat och bygger både styrka, kondition och explosivitet genom snabba förflyttningar. Med din egen kroppsvikt som belastning och din Penalty Box som utgångspunkt kan du lägga ribban precis där du vill. Funktionell träning i sin bästa form- okomplicerad i grunden men formbar till precis önskad intensitet.

11.30 – 12.30 Core Connect + Stretch med Louise
Klassen inleds ståendes med sköna flöden. Vi utmanar vår balans och rörlighet och fokuserar på corestyrka genom att arbeta med en övning åt gången med en strävan om att hitta kontakt med inre bålmuskulaturen. Musiken är lugn och närvaron är hög.

11.30 – 12.30 HIIT Cardio + Stretch med Karin (UTE)
Ett högintensivt och intervallbaserat konditionspass utformat för hög förbränning och att snabbt förbättra din atletiska förmåga. I detta explosiva pass använder du endast din egna kropp som vikt och ges förutsättningar till ett riktigt pangavslut på din träningsdag!

12.40 – 13.00 Avslutning för helgen!

13.00 – 14.00 Hotellets goda lunch
Serveras i restaurang Latitud 58°

Mindre ändringar i schemat kan ske.

 

Instruktörerna

Louise Nilsson
Louise Nilsson har en bakgrund inom konståkning och tävlingshopprep men bytte ishallen mot gruppträningssalen då hon lade skridskorna på hyllan. Louise älskar den mångsidighet som gruppträning innebär och ser en charm i många olika typer av klasser. Allra närmast hjärtat finns Barre, step och koreografiklasser där man får uttrycka sig till musik. Hon är enormt uppskattad av kunder, framförallt för sin utstrålning och smittande glädje i kombination med tydlighet och lugn. Louise har en examen inom Idrottsvetenskap och Sport Management och när hon inte instruerar så jobbar hon bakom kulisserna, som Marknadsansvarig för TaudienTraining, för att se till att du får bästa tänkbara träningsresa.

 

Karin Lindgren
Med en bakgrund inom Fitnessvärlden, en tävlingsresa på elitnivå och många års erfarenhet av gymbranchen som allt ifrån personlig tränare och instruktör till utbildare och samordnare är Karin en allsidig instruktör med erfarenhet av gruppträningsvärldens flesta förgreningar. Till vardags jobbar hon med att koordinera och utveckla gruppträningen på Helsingborgs största träningsanläggning Filborna Arena. Karin uppskattas för sitt sätt att balansera coolt och starkt med charmigt och närvarande. Oavsett träningsform har hon en förmåga att få sina deltagare att våga, växa och njuta av show-auran som omger henne. Ett dansant kraftpaket med mycket hjärta!

 

Cecilia Jägerstedt

2014 hittade Cecilia sporten OCR (=hinderbanelopp) och förstod att träning kunde vara både skitjobbigt och fantastiskt roligt. Hon gick från bekväm soffvärmare till att bli en som älskar träning- även i regn. Genom en medveten satsning tog hon sig till VM inom OCR-sporten och fick på vägen lära sig mycket om sig själv; hur mycket kroppen klarar av, hur viktig den mentala biten är och vikten av att tycka om det man gör. Sedan dess har hon studerat till Hälsocoach och tränar för att kunna ha ett aktivt liv livet ut.

 

Pris & Bokning

Från 3185kr i dubbelrum (enkelrumstillägg 300SEK). Extranatt mellan fredag – lördag från 1250SEK per person i dubbelrum.

Boka fre-sön Boka lör-sön

 

Önskar du boka entré till SPA Horisont för skön avkoppling gör du det innan ankomst för endast 250kr/p, och du får även 10% på behandlingar. Ange koden ”träningsrabatt” vid bokningstillfället.
Erbjudande! Kom redan på fredagen mot ett tillägg på 1250kr.
Du får då njuta av läcker skaldjursbuffé på fredagskvällen, övernattning mellan fredag och lördag samt hotellfrukost lördag morgon.

 

Sagt om tidigare träningshelger på TanumStrand i samarbete med Taudien

“Bra boende, mat och fantastiska ledare/pass”. – Cecilia Westberg 180415

“Stort utbud, “naturliga” och inspirerande instruktörer. Bra gemenskap och man hittar nya bekantskaper”. – 180415

“Bra blandning av pass. Roligt, positiv energi och god mat”.- Johan Nordqvist 180415

“Super upplägg (även för mig som är ruskigt otränad). Bra längd på passen och framförallt fantastiska instruktörer”!! – Sofia Linde 180415

“Kvalitet, variation, glädje och utmaning”. – Helena Ahlmér – 180415

“Hela upplägget var perfekt, lagom långa pass, bra pauser och god mat”. Stina Zachariassen 180415

“Mycket inspiration att använda i vardagen”. – Jennie 180415

“Bra och utmanande träning. Bra att ni var tydliga med att alla tar i efter sin egen dagsform eller styrka. Många bra pass och övningar som jag kommer att ta med mig i min träning. Ni har varit toppen” – Carina Wald 171112

“Roliga pass och trevliga, öppna instruktörer. Jag är jättenöjd med hela helgen” – Katarina Persson 171112

“Bra varierad träning. Bra program som passar alla. Lagom många och långa pass. Tiden var väl använd” – Maria Möller 171112

“Härligt att få rå om sig själv en hel helg!” – Sara Klingberg 171112

“Kul med gemenskapen och sprudlande instruktörer” 171112

“Roliga pass. Lagom nivå för alla. Mycket att välja på och bra upplägg under hela helgen.” 171112

“Skönt att kunna utgå från sin egen förmåga. Det bästa var att det var balans mellan träning, vila, mat samt föreläsningar” – Jeanette Pilkrog 171112

“Allt var uppstyrt, tydliga instruktioner/ program, glada och trevliga instruktörer” – Ariane Svedman 171112

“Träningen och nivån var toppen. Intressanta föreläsningar. Det fanns pass för alla. Positiva och peppande ledare” –  Åsa Ågren 171112

“Det bästa med träningshelgen var de mångsidiga passen. Tillgängliga tränare som gärna delade med sig av tips även mellan passen” – Anna Thorell 171112

“Föreläsningarna var kanon. Kommer att gå på fler. Det bästa var ni som höll i det och hela konceptet” – Jenny A 171112

“Det bästa med träningshelgen var att det fanns så mycket att välöja på och kul att testa nya träningsformer” –  Sara Karlsson 171112

“Mycket bra pass, även om man inte är träningsfreak. Ulrika är underbar som ledare. Härligt att endast kunna fokusera på träning. Trodde inte att jag skulle orka fyra pass om dagen” – Lotta Kinder 171112

“Det bästa med helgen var löpningen. Bra spa. Lagom stor grupp och trevligt bemötande och upplägget av Taudien”

“Att få en nystart på träningen tillsammans med vänner och trevliga instruktörer och deltagare. Jag fick ny energi och välbehövlig egentid”171112

“Stor variation på träningsformer, bra tempo och lagom många pass. Utepasset Endurance var fantastiskt. Skönt att få spa efter träningen” – Maria Walmu 171112

“Att få testa nya träningsformer och lära känna nya människor. Fantastisk helg!” – Lina Bodin 171112

“Möte med trevliga människor, massor av inspiration. Roligt att prova nya träningsformer. God mat och dryck” – Mona Olsson 171112

“Kul med Endurance. Underbar natur, tuff träning och hög energinivå. Hinderbana är superkul med mycket lek i träningen” 171112

Evenemang ingår i kategorier:
Deltagare på en träningsresa löper längs klipporna vid havet på västkusten i sverige Vänner lyssnar till föreläsare under en träningshelg på TanumStrand Träningsweekend vid havet på den svenska västkusten träningsweekend tanumstrand: gruppträning på klipporna Äventyrsbad i Västsverige för hela familjen Boka bord på restaurang i Grebbestad