Laddar Evenemang
Alla Evenemang
  • Det här evenemanget har passerat.

Träningsweekend med ToppHälsa

Datum 28 aug - 30 aug
Tid 09:00 - 14:00

Happy Healthy Weekend

Vad sägs om att avrunda sommaren på härliga TanumStrand som ligger endast 15 minuter från Fjällbacka? Helgen inleds på lördag morgon med ett härligt träningspass utomhus i vackra miljöer och fortsätter sedan med fysiska yogapass där fokus ligger på styrka och rörlighet samt mer avslappnade yoga som ger dig både mental och fysisk energi och återhämtning.

Helgen erbjuder utöver det härliga promenader eller löpturer, för de som vill, där vi upplever de härliga omgivningarna med saltstänkta klippor. Självklart går det att börja eller avsluta dagen med ett uppfriskande dopp i det salta havet.

Dessutom kommer du få lyssna på en inspirerande föreläsning med fyra nycklar till en hållbar och hälsosam vardag som ger dig en bra start inför vardagen och den kommande hösten.

Annika Kvist har arbetat med att bygga affärer och koncept kring hälsa & träning under flera år. Idag är hon entreprenör & affärsutvecklare och driver sin egen verksamhet, Amazing Growth och Healthy Life By Annika. Hon är föreläsare, livsstilscoach och författare till boken Healthy Happy Living – 10 veckor till en hållbar och hälsosam livsstil. Under helgen kommer hon att hålla fysiska och mer lugna yogapass men också dela med sig av fyra nycklar till en hållbar och hälsosam livsstil i sin föreläsning som bygger på boken.

Sara Orrensjö är coach, instruktör och föreläsare. Hon har sin bakgrund inom gymnastik och simhopp. Utbildad hälsopedagog och fd professionell extremskidåkerska. Hon har vunnit Nordiska Mästerskapen i friåkning och var med och skapade världens första skidfilm med enbart kvinnliga åkare.

Parallellt med skidåkningen har Sara jobbat med gruppträning och personlig träning på olika gym i Sverige. Sara kommer hålla tuffa men roliga träningspass och sin föreläsning om mod och att våga ta för sig i livet.

Unna dig två dagars återhämtning och låt dig inspireras i en härlig miljö på Tanumstrand.

Om helgen:
Datum: 28 – 29 Augusti, 2021
Pris: 3990 kr del i dubbelrum, 300 kr i enkelrunstillägg
Följande ingår:
Del i dubbelrum inkl. hotellfrukostbuffé
Hälsofika, lunch (lördag och söndag) – samt middagsbuffé lördag kväll
Fullspäckat tränings – och yogaprogram med olika pass som passar alla samt föreläsning
Dessutom ingår fri entré till Badanläggning Stora Blå samt havsbad och bastu på bryggan.

Tillägg:
Fredagar erbjuds en härlig Skaldjursbuffé som tillägg (295 SEK)
Spa-entré erbjuds till 250 SEK (ord. 345 SEK lördag – söndag)

Övrigt:
Beroende på rekommendationer från Folkhälsomyndigheterna kring Coronavirusets spridning i Sverige, så anpassar vi oss kring lokaler, måltider med mera. Det finns möjlighet att vara utomhus hela helgen om det är rekommendationen.

BOKA

Program

 

Lördag 28 augusti 

09.00 – 10.15 – Yoga – ”Stretch & wake up”
Gemensam morgonklass med Annika Kvist (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)
Ett uppfriskande yogapass där vi långsamt och försiktigt väcker kroppen och skapar flöden, för att avsluta men en kort meditation för att landa i oss själva och sätta en intention för helgen. Stärkande för kropp och själ.

10.15 – 10.45 – Välkommen!
En kort presentation av helgen med en god kopp kaffe/te och enklare hälsosamt mellanmål (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

10.55 – 11.55 – Träningspass
Gemensamt träningspass med Sara Orrensjö (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)
Ett glädjefyllt och svettigt pass med fokus på kondition, styrka och rörlighet. Vi jobbar med helkroppsövningar med vår egen kropp som vikt.

12.00 – 13.30 Lunch
Serveras i Latitud 58°.

13.30 – 14.15 – Föreläsning: ”Bygg en hållbar och hälsosam livsstil med fyra nycklar”
Annika Kvist delar sina bästa råd och tips för att komma igång med en hälsosam livsstil. Hon har sedan många år tillbaka arbetat med fyra nycklar som har hjälpt henne att hitta en balans i en hektisk vardag. De är: mindfulness, mat, motion och mindset. I Stora hallen Skagerrak eller i något av konferensrummen.

14.30 – 15.15 – Träningspass
Gemensamt träningspass med Sara Orrensjö (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)
Vi jobbar med enklare redskap och fokuserar på mindre muskelgrupper som hjälper till att få en bättre hållning och stärka våra inre muskler.

15.15 – 15.45 – Nyttigt mellanmål och skönt häng utomhus

15.45 – 16.45 – YinYoga  ”Breathe & let go”
Lugnt yogapass med Annika Kvist (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)
Det här är ett pass som innehåller både yoga och mindfulness på en och samma gång. Helt fantastiskt om du frågar oss. Du kommer efter passet uppleva både balans och lugn i kropp och sinne. Vi låter för ovanlighetens skull våra muskler vara avslappnade och i vila och syftet är istället att stretcha skelett-, leder och bindväv. Ordet yin betyder skugga, avslappning och mjukhet Vi flyttar fokus in i kroppen till andetaget och med hjälp av utandetaget skapar du en mjukhet och avslappning i kroppen. Yinyoga är en relativt enkel yogaform som passar alla.

17.00 – 19.00 – Relax och ev. promenad
På egen hand för de som vill uppleva den härliga och friska havsluften efter en intensiv dag. Fram till klockan 19:00 har du möjlighet att ta ett uppfriskande dopp i havet med bastu. Bastun på bryggan står varm för dig!

19.00 Gemensam middag
En hälsosam trerätters middag som avslutning på dagen, självklart är middagen anpassad och följer rekommendationer kring hur mat ska serveras.

God natt!

Söndag 29 augusti 

07.00 – 07.30 – ”Silent walk”
Salt & tyst morgonpromenad. Vi vaknar med en uppfriskande tyst och skön promenad vid havet i saltvattnets tecken. Med Mathilda & Sara.

07.45 – 08.15 – Yoga ”Wake up” med Annika
Gemensam morgonklass med Annika Kvist (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)
Ett uppfriskande vinyasa flow pass där vi långsamt och försiktigt väcker kroppen och skapar flöden för att få upp värmen och rörligheten. Kanske en och annan som har lite träningsvärk i kroppen efter gårdagens pass….Det råder vi bot på här.

07.00 – 09.30 – Frukost
Serveras i Latitud 58°

09.30 – 10.30 – Träningspass med Sara
Gemensamt träningspass med Sara Orrensjö (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)
Ett roligt intervallpass där vi fokuserar mer på kondition och styrka. Kroppen som egen vikt och dina träningskompisar som lagkamrater.

10.30 – 10.45 – Förfriskningar

10.45 – 11.35 – Yoga ”Slow yoga – stretch och balace”
Gemensamt yogapass med Annika Kvist (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)
Ett pass där vi låter kroppen få sträcka ut och där vi skapar en känsla av volym inifrån och ut. Vi kommer arbeta med andning och tacksamhet till vår kropp och låta våra tankar få flöda fritt. Dessutom tränar vi på att hitta ett mentalt fokus för att skapa balans i kropp och sinne.

11.45 – 12.30 – Träningspass med Sara
Gemensamt träningspass med Sara Orrensjö (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)
Träning ska vara rolig så nu ser vi till att leka träning. Helkroppsövningar där du får utmana dig själv i styrka och balans samtidigt som du kommer hitta roliga övningar att köra med familjen, kompisarna eller på jobbet.

12.30 – Tack och summering av helgen
Sara & Annika tackar för helgen

13.00 – Vi avslutar med en fantastisk Brunch tillsammans

 

Medtag gärna egen Yoga-matta, begränsat antal finns att låna. Vi reserverar oss för ändringar i programmet.


Vi ser verkligen fram emot att ses!
Sara & Annika

Evenemang ingår i kategorier:
Annika Kvist