Laddar Evenemang
Alla Evenemang

Träningsweekend: Taudien – 14 varierande träningspass och 2 föreläsningar

Datum 16 apr - 18 apr
Tid 08:00 - 17:00

Taudien Träningsweekend 17-18 april

Varmt välkomna till en rolig träningshelg tillsammans på den vackra västkusten tillsammans med Taudien Training. Det blir en magisk vårhelg fylld av ett bett urval av träningspass att delta på, föreläsningar och möjlighet att lära känna nya träningskompisar.
Ni som ankommer på fredag eftermiddag kan njuta av en magiskt god skaldjursbuffé på fredagskvällen och hotellets goda frukostbuffé på lördag morgon innan programmet drar igång.

 

Instruktörerna

Mathilda Forsby
Som yngre tillbringade hon många timmar i ishallen och stallet, men på senare år har gruppträning med dess fantastiska lagkänsla tagit över. Värme, ödmjukhet, energi och nytänkande är något som Mathilda vill sprida vidare under sina klasser. Idag instruerar hon allt från Bodycombat till Barre och leder yoga för IFK Göteborg. Mathilda är utbildad dietist och skriver nu sin masteruppsats om gravida kvinnors matvanor. Hon har ett extra intresse för idrottsnutrition och tror både på medvetet ätande och livsnjutning – med andra ord en balans mellan broccoli och choklad.

Marlen Röen
En stark 3-barnsmamma som älskar att träna och ännu mer att träna tillsammans med andra. Arbetar dagtid som administratör och kvällstid som instruktör. Marlen hittar ni på alla starka och snabba pass, som bland annat Les Mills passen Body Pump och Body Combat men även cirkel, tabata, jogging och en massa mer. Marlens motto är ”Vill man så kan man!” vilket speglar henne i stort av alla som känner henne.  Skulle ni se Marlen på ett danspass så har hon inte gått vilse utan älskar bara att utmana sig i allt som hon inte kan för att ständigt utvecklas. Marlen var även med förra året på Gran Canaria och ser framemot att träffa alla träningsglada personer även i år.

Sandra Lindulf
En sprudlande tjej ifrån Halmstad som alltid bjuder på ett leende, vilket gör att det aldrig blir tråkigt att träna för Sandra. Besitter en lång erfarenhet inom gruppträning med flertalet olika klasser. Denna helgen kommer hon att bjuda på Pilates och den utmanande och ovanliga klassen Forza.

 

Pris & Bokning

Från 3185kr i dubbelrum (enkelrumstillägg 300kr). Extranatt mellan fredag – lördag från 1250kr/person i dubbelrum.

 

Boka fre-sön Boka lör-sön

 

Önskar du boka entré till SPA Horisont för skön avkoppling gör du det innan ankomst för endast 250kr/p, och du får även 10% på behandlingar. Ange koden ”träningsrabatt” vid bokningstillfället.
Erbjudande! Kom redan på fredagen mot ett tillägg på 1250kr.
Du får då njuta av läcker skaldjursbuffé på fredagskvällen, övernattning mellan fredag och lördag samt hotellfrukost lördag morgon.

 

PROGRAM

Lördag 17 april 2021

9.15 Välkomstfika

09.45 Välkomstmöte
Träffa instruktörerna och få information om helgen

10.30 – 11.15 Pilates med Sandra
Hjälper till att bygga upp styrkan i hela kroppen, med tonvikt på vår coremuskulatur. Träningen bygger på styrketräning tillsammans med stretching och koncentration.

10.30 – 11.15 Cirkelträning med Mathilda (utomhus)
Träna igenom hela kroppen med stationsträning där vi växlar styrke-och konditionsövningar. Vi använder oss av hotellets hinderbana för en del stationer och tar hjälp av vår egna kropp samt redskap som penalty boxes, repstege och gummiband. Passet körs utomhus.

11.30 – 12.15 Funktionell styrka med Marlen
Glatt och funktionellt pass där vi jobbar igenom kroppens alla delar genom rörlighet, balans, styrka och kondition. Passet är koreograferat till musiken och flera av övningarna utförs med hjälp av gummiband, miniband och pinne som ger dig en bra övningsbank för enkla övningar att utföra hemma.

11.30 – 12.15 Forza med Sandra (utomhus)
Rolig och utmanande pass i japansk svärdkonst. Fokus på precision, bålstabilitet och styrka i överkroppen. Släpp loss samurajen inom dig!

12.15 – 13.15 Lunch
Lunchen serveras i restaurang Latitud 58°

13.15 – 14.00 Workshop med Marlen – ”Vässa tekniken i dina basövningar”
Detta föreläsningspass kommer att ske i workshopform, där du själv är delaktig i att känna in rörelserna. Hitta nyckeln till att få knäböjen ännu mer effektiv och med hjälp av rätt teknik få ut mer utav några utav de klassiska övningarna på gymmet. Förutom gymövningarna slipar vi även på tekniken i typiska övningar som utförs under ett gruppträningspass, nu med pauser där du ges möjlighet att stanna, upp, känna in och få feedback så du ser att du gör rätt.

14.15 – 14.45​ ​Les Mills Barre med Mathilda
En klass med fokus på ”​tone and shape​” där vi utmanar både hållning, bålstabilitet, funktionell styrka och rörlighet. Barre är en grym kombination av kondition och styrka med inspiration från klassiska balettpositioner som kommer att ta både balans och rörlighet till nya höjder!

14.15 – 14.45 Minibandstabata med Marlen (utomhus)
​Denna klass fokuserar på hemmaträningens möjligheter med hjälp utav ett så pass enkelt redskap som miniband. Vi tränar igenom hela kroppen och använder minibandet som motstånd. Effektivt och skonsamt, men ger dig en rejäl utmaning.

15.00 – 16.00 Les Mills BodyBalance med Mathilda
Härligt pass för styrka, balans och rörlighet med en kombination av yoga, Tai chi och pilates som sker i flöden till musik. Avslutas med avslappning.

15.00 – 16.00 Endurance + Stretch med Sandra ​(utomhus)​
Löpning längs med den fantastiska kuststräckan in mot Grebbestad. Vi stannar med jämna mellanrum till och utför olika styrkeövningar. Perfekt sätt att se sig omkring och få löpningen lite roligare än att bara springa. Total löpsträcka ca 4 km. Passet och träningsdagen avslutas med en kort stretch.

16.15 Fika och egen tid
Här finns möjlighet att boka till entré till SPA Horisont. ​Entré till badet ”Stora blå” ingår.

19.30 Tvårätters middag
Serveras i restaurang Latitud 58°

Söndag 18 april 2021

07.30 – 08.30 Yin Yoga med Mathilda
En klass där du får varva ner och landa i nuet. En riktig boost för både kropp och själ. Yinyoga är en passiv form av yoga där vi håller positioner under en längre tid, vanligtvis 3-5 minuter. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

07.45–08.30 PowerTraining med Marlen (​utomhus) -​ ”Power walk med styrke övningar”
V​i tar en rask promenad med frisk luft längs med havet mot Grebbestad. Med jämna mellanrum stannar vi till och utför olika styrke- och rörlighetsövningar.

08.00 – 09.30 Hotellets goda frukostbuffé
Serveras i restaurang Latitud 58°

09.30 – 10.15 Föreläsning med Mathilda
Dietisten Mathilda tar er med på en grundläggande näringslära och berättar hur du kan äta och för att må bra, både fysiskt och mentalt. Vad kan man egentligen lita på genom media och vad är bara påhitt för att tjäna pengar? Du kommer bland annat att få verktyg att kritiskt granska larmrapporter om mat och smarta vardagstips baserade på dagens forskning.

10.30 – 11.15 Les Mills BodyCombat med Marlen
Kampsportsinspirerat pass koreograferat med sparkar och slag till medryckande musik. Ett riktigt coolt powerpass!

10.30 – 11.15​ ​Penalty Box med Sandra (utomhus)
Ett atletiskt pass där vi med hjälp av Penalty Boxes, som en “Box” med 4 kvadrater i att röra oss runt, utmanar hela kroppen. Passet körs i intervallformat och bygger både styrka, kondition och explosivitet genom snabba förflyttningar. Med din egen kroppsvikt som belastning och din Penalty Box som utgångspunkt kan du lägga ribban precis där du vill. Funktionell träning i sin bästa form- okomplicerad i grunden men formbar till precis önskad intensitet.

11.30 – 12.30 Yoga med Mathilda
Skön avslutning på helgen. Styrka, rörlighet och balans samt inte minst att stanna upp i nuet, känna in närvaron och arbeta med medvetenheten. Avslutas med avslappning.

11.30 – 12.30 Outdoor Bootcamp + Stretch med Sandra Lindulf (utomhus)
Utifrån dina egna förutsättningar utmanar vi styrka, kondition och balans under bar himmel. Här kan allting hända, och vi mixar övningar individuellt i eget tempo, med utmaningar som kräver gemensamma krafter. ​Avsluta helgen med ett pass där endast du själv sätter begränsningen på hur tufft det ska bli! Passet och din träningshelg avrundas med stretching.

12.40 – 13.00 Avslutning för helgen!

13.00 – 14.00​ ​Hotellets goda lunch
Serveras i restaurang Latitud 58°

Mindre ändringar i schemat kan ske.

 

 

Sagt om tidigare träningshelger på TanumStrand i samarbete med Taudien

“Bra boende, mat och fantastiska ledare/pass”. – Cecilia Westberg 180415

“Stort utbud, “naturliga” och inspirerande instruktörer. Bra gemenskap och man hittar nya bekantskaper”. – 180415

“Bra blandning av pass. Roligt, positiv energi och god mat”.- Johan Nordqvist 180415

“Super upplägg (även för mig som är ruskigt otränad). Bra längd på passen och framförallt fantastiska instruktörer”!! – Sofia Linde 180415

“Kvalitet, variation, glädje och utmaning”. – Helena Ahlmér – 180415

“Hela upplägget var perfekt, lagom långa pass, bra pauser och god mat”. Stina Zachariassen 180415

“Mycket inspiration att använda i vardagen”. – Jennie 180415

“Bra och utmanande träning. Bra att ni var tydliga med att alla tar i efter sin egen dagsform eller styrka. Många bra pass och övningar som jag kommer att ta med mig i min träning. Ni har varit toppen” – Carina Wald 171112

“Roliga pass och trevliga, öppna instruktörer. Jag är jättenöjd med hela helgen” – Katarina Persson 171112

“Bra varierad träning. Bra program som passar alla. Lagom många och långa pass. Tiden var väl använd” – Maria Möller 171112

“Härligt att få rå om sig själv en hel helg!” – Sara Klingberg 171112

“Kul med gemenskapen och sprudlande instruktörer” 171112

“Roliga pass. Lagom nivå för alla. Mycket att välja på och bra upplägg under hela helgen.” 171112

“Skönt att kunna utgå från sin egen förmåga. Det bästa var att det var balans mellan träning, vila, mat samt föreläsningar” – Jeanette Pilkrog 171112

“Allt var uppstyrt, tydliga instruktioner/ program, glada och trevliga instruktörer” – Ariane Svedman 171112

“Träningen och nivån var toppen. Intressanta föreläsningar. Det fanns pass för alla. Positiva och peppande ledare” –  Åsa Ågren 171112

“Det bästa med träningshelgen var de mångsidiga passen. Tillgängliga tränare som gärna delade med sig av tips även mellan passen” – Anna Thorell 171112

“Föreläsningarna var kanon. Kommer att gå på fler. Det bästa var ni som höll i det och hela konceptet” – Jenny A 171112

“Det bästa med träningshelgen var att det fanns så mycket att välöja på och kul att testa nya träningsformer” –  Sara Karlsson 171112

“Mycket bra pass, även om man inte är träningsfreak. Ulrika är underbar som ledare. Härligt att endast kunna fokusera på träning. Trodde inte att jag skulle orka fyra pass om dagen” – Lotta Kinder 171112

“Det bästa med helgen var löpningen. Bra spa. Lagom stor grupp och trevligt bemötande och upplägget av Taudien”

“Att få en nystart på träningen tillsammans med vänner och trevliga instruktörer och deltagare. Jag fick ny energi och välbehövlig egentid”171112

“Stor variation på träningsformer, bra tempo och lagom många pass. Utepasset Endurance var fantastiskt. Skönt att få spa efter träningen” – Maria Walmu 171112

“Att få testa nya träningsformer och lära känna nya människor. Fantastisk helg!” – Lina Bodin 171112

“Möte med trevliga människor, massor av inspiration. Roligt att prova nya träningsformer. God mat och dryck” – Mona Olsson 171112

“Kul med Endurance. Underbar natur, tuff träning och hög energinivå. Hinderbana är superkul med mycket lek i träningen” 171112

Evenemang ingår i kategorier:
Tre kvinnor tränar styrketräning vid havet på en träningsweekend på västkusten Träningsresa på Västkusten med Taudien Training