Laddar Evenemang
Alla Evenemang
  • Det här evenemanget har passerat.

Tångpaddling & Snorkelsafari

Datum 17 jul
Tid 10:00 - 16:30

Denna helg erbjuder vi tångpaddling och snorkelsafari i Grebbestads skärgård tillsammans med kajakcentret Nautopp och tångexperterna på Catxalot. Vi skördar direkt från kajakerna och lär oss om skördesäsong, olika sorters tång, tips på tillagning och näringsämnen. Under lunchen bjudas det på smakprover som vi skördat undervägs.

I skärgården utanför Grebbestad växer den finaste tången i det salta, klara och friska havsvattnet. Tång har blivit en råvara som används på många restauranger med hållbarhet och framtidens matupplevelser i fokus. Detta mycket tack vare det lokala företaget Catxalot i Havsstenssund som har specialiserat sig på just tång. Under denna guidade havstur paddlar vi ut och letar efter tång direkt från kajaken. Med oss har vi såklart experter från Catxalot och havskajakguider från Nautopp.

Inga förkunskaper krävs och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av kajakpaddling för att delta på denna tur. Du behöver vara simkunnig och vara minst 160cm lång eller över 16 år för att få paddla egen kajak. Barn kan följa med i sällskap med vuxen i dubbelkajak.

 

Detta ingår i kajakturen
  • BCU/ACA-certifierad guide inom kajakpaddling
  • Tångexpert från Catxalot
  • Instruktioner både innan avfärd och under turen
  • Lån av fullt utrustad havskajak, flytväst, kapell och paddel
  • Paddelkläder: våtdräkt, paddeljacka och paddelskor.
  • Lunch och fika från den lokala fiskhandlaren i Grebbestad och smakprov på tångsnacks.

 

Pris & Bokning

Kajakturen kostar 1495kr/person och bokas direkt hos Nautopp.
Boende bokas separat här i vår onlinebokning på hemsidan. Där kan du när du väljer datumen i kalendern se alla rumstyper och logipaket som är bokningsbara dessa datum.

 

Plats: Grebbestad
Tid: 10.00 – 16.30
Det tar ca. 30 min att promenera mellan hotellet och kajakcentret. Alternativt kan ni hyra cykel i receptionen eller ta bilen. 
För frågor om kajakturen, kontakta Nautopp Kajakcenter i Grebbestad. 

Evenemang ingår i kategorier: