Laddar Evenemang
Alla Evenemang
  • Det här evenemanget har passerat.

Skärgårdspaddling

Datum 14 jul
Tid 10:00 - 16:00

Har du länge drömt om att uppleva och utforska vår skärgård från första parkett det vill säga sittbrunnen i en kajak. Ta chansen och följ med oss på en guidad tur i en av världens vackraste skärgårdar enligt CNN och många med oss.

Vi möts upp vid Skärgårdsidyllens kajakcenter i Grönemad, Grebbestad och har en kort genomgång innan vi beger oss ner till stranden och sedan ut bland kobbar och skär på en 3 till 4 timmar lång tur, med strandhugg på lämplig ö utifrån väder och vind där vi bjuder på fika eller lunch beroende på turens längd.

Maten är en del av vår kultur
Vi värnar om det lokala och vad säsongen har att erbjuda. Sommartid brukar lunchen bestå av rökt makrill. På vintern bjuds ni på en värmande fisksoppa. Till detta serveras med färskt bröd från det lokala bageriet, lokala produkter från Grebys mejeri och andra lokala delikatesser i form av tångknäcke, Grebbestads öl och andra lokala favoriter.
Även fikat som bjuds på turen utgår från säsong.

Grebbestad är världskänd för sina ostron och under turen kommer vi att bekanta oss med ostronen i sin naturliga miljö. Våra guider delar även med sig av sina kunskaper om djurlivet ovan och under ytan. Vintertid finns det goda chanser att se ejder och på våren den populära strandskatan och ifall vi har tur ser vi även en säl längst vår tur.

Målsättningen med turen är att ni ska få en behaglig introduktion till paddling och vår fina skärgård.

Pris

Det finns två prisalternativ, med fika eller med en lättare lunch i bohuslänsk stil. Vi hämtar inspiration från årstid och prioriterar lokala leverantörer och ekologiska produkter.

Måndag – Fredag
950kr/person inkl. guide, fullt utrustad kajak och traditionell fika
1350kr/person inkl. guide, fullt utrustad kajak och picknick samt fika

Lördag – Söndag
1050kr/person ink. guide, fullt utrustad kajak och traditionell fika
1450kr/person ink. guide, fullt utrustad kajak och picknick samt fika

 

Bokning

Kajakturen bokar du direkt på Skärgårdsidyllens hemsida och boende bokar du enkelt och smidigt här på boka-fliken på tanumstrand.se. Välj mellan flera olika typer av hotellrum eller stugor.

 

Övrig info

Turen tar ca 3 timmar. Ta med bekväma kläder efter väder och ombyte. Vi rekommenderar att du tar bil mellan hotellet och kajakcentret i Grönemad, Grebbestad där den guidade turen utgår ifrån.

Evenemang ingår i kategorier: