Laddar Evenemang
Alla Evenemang
  • Det här evenemanget har passerat.

Skärgårdsmys i sjöboden

Datum 9 apr
Tid 15:00 - 17:30
Skärgårdsmys i sjöboden Udden
Skärtorsdag · Långfredag · Påskafton

Påsken inleds vid strandkanten. Under tre eftermiddagar tar vi med oss stora kastrullen ut på bryggan, där du kan prova ett par rykande färska nykokta kräftor tillsammans med ett glas bubbel. Kanske kan du få årets bästa tips på hur du kokar havskräftor. Låt dig väl smaka. 

Att smaka vildfångade ostron från ostronbankarna utanför Grebbestad – handplockade av Bröderna Klemming – är ett måste när du besöker TanumStrand. I sjöboden får du veta hur du öppnar och avnjuter dem på bästa sätt. Tillsammans med ett glas Champagne blir de till en lyxig surprise.

195 :- per person
Drop in från kl 15. Biljett köper du i sjöboden Udden på bryggan!

 

Havskräftor enligt Mannerström:

Alltså, kräftor är fantastiska skaldjur. Tänk på att ta bort magsäcken på burkräftor, annars kan det ge en lite fiskig agnsmak. Ska du göra buljong på kräftskalet är det extra viktigt att magsäcken tas bort. Jag brukar koka kräftor med dill, ganska mycket salt och kanske en skvätt öl. Lök använder jag inte, det tillför inget i min mening. Tänk på att inte koka kräftor för länge, då blir de mjöliga och trista. Jag brukar ta upp kräftan då den kokat upp och ge den lite vind, sedan får den ligga och gotta sig ett dygn i spadet. Ett annat sätt att äta kräftor på är att göra en Carpaccio. Ta rå kräftstjärt och banka ut mellan två plastark. Tillsätt tryffel, oliv­olja och salt. Då jävlar händer det grejer kan jag säga, det är jäkligt gott!

Leif Mannerström på TanumStrand mars 2018

Evenemang ingår i kategorier: