Laddar Evenemang
Alla Evenemang
  • Det här evenemanget har passerat.

Guidad skärgårdstur med M/S Donalda

Datum 3 aug
Tid 17:45 - 19:30
Guidad skärgårdstur / sälsafari från TanumStrand

Upplev skärgården från en riktig fiskebåt. Donalda tar med dig på en tur bland kobbar och skär och båten är en riktig skönhet i sitt slag, vilket ger en fantastisk känsla.

Under turen passerar du bl a Otterön med sitt naturreservat. Ön där Evert Taube höll till i många somrar och inspirerades att skriva visor som Så glimrande var aldrig havet. Kom med och hör motorns tuffande. Se, känn och upplev salta vindar och sommarsol till havs! Turen avgår från TanumStrands brygga och tar dig med på ett spännande äventyr. Vem får syn på sälarna?

Båtturen kostar 250 kr per vuxen och 150 kr per barn (upp till 13 år), ingen förbokning krävs och biljett köpes direkt på båten.

Bohuslän

Bohuslän sägs vara en av Sveriges absolut vackraste platser. Här kännetecknas miljön av höga, rödskiftande klippor, ett gytter av kobbar och skär som formats av röd granit, kvarts och gnejs. Befolkningen har levt med och av havet i århundranden, varav man finner pittoreska röda och grå sjöbodar längs vattenbrynen och på öarna. I vattnen runt Fjällbacka och Grebbestad fångas flera av våra nutida delikatesser som hummer, havskräftor, räkor och ostron med en stark karaktär av det salta och friska vattnet, vilket gör att det fortfarande finns en stark fisketradition och många fiskebåtar av både traditionell och mer modern form. På en skärgårdstur har man möjlighet att ta del av det artrika djurlivet med bland annat vackra sjöfåglar och nyfikna sälar.

Evenemang ingår i kategorier: