Sälsafari med M/S Donalda

tisdag 25 Jul

15:15 - 17:00

TanumStrands brygga

Båtutflykt kl 15:15 från TanumStrand

Följ med en riktig fiskebåt på sälsafari. Torsten Klevsäter och Lisbeth Stensson tar med dig på en tur bland kobbar och skär med m/s Donalda. En riktig skönhet i dess slag, vilket ger en fantastisk känsla!

Turen avgår från TanumStrands brygga och tar dig med på ett spännande äventyr med sälar i fokus. Vem kan se flest av de simmande små krabaterna?
Kom med och hör motorns tuffande. Se, känn och upplev salta vindar och sommarsol till havs!

Båtturen kostar 250 kr per vuxen och 150 kr per barn, ingen förbokning krävs och biljett köpes direkt på båten.

Fjällbacka skärgård

Fjällbacka skärgård sägs vara en av de finaste skärgårdarna i Sverige och kännetecknas av höga, rödskiftande klippor, ett gytter av kobbar och skär som formats av röd granit, kvarts och gnejs. Befolkningen har levt med och av havet i århundranden, varav man finner pittoreska röda och grå sjöbodar längs vattenbrynen och på öarna. I vattnen runt Fjällbacka fångas flera av våra nutida delikatesser som hummer, havskräftor, räkor och ostron med en stark karaktär av det salta och friska vattnet, vilket gör att det fortfarande finns en stark fisketradition och många fiskebåtar av både traditionell och mer modern form. På en skärgårdstur har man möjlighet att ta del av det artrika djurlivet med bland annat vackra sjöfåglar och nyfikna sälar.

Plats

TanumStrands brygga

TanumStrand, Grebbestad, Sverige

Vägbeskrivning
Stor karta