BoostCamp - passbeskrivningar

Passbeskrivningar för klasser under BoostCamp TanmumStrand 27 – 29 september

 

Cirkelträning: Ett cirkelpass där vi blandar kondition och styrka i ett me-del – högt tempo. Dock kan var och en avgöra intensiteten då vi jobbar ef-ter tid. Övningarna är främst bål och benövningar som vi har stor nytta av i skidåkningen och i vår vardag. Här blir det en ”KICK OF” som heter duga

Rullskidor: Här får både du som nybörjare och du som är van åkare, tips och idéer på hur du kan göra din rullskidåkning både effektivare och roli-gare.

Utefys: I detta pass använder vi naturen som hinder och redskap. Vi springer på klippor, bär stenar, hoppar på bryggor m.m Ett enkelt sätt att träna på. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Föreläsning: Hur motiverar jag mig för att nå dit jag vill? Är mina mål och drömmar realistiska? Går det ens att nå dit? Är det värt ”priset”?

Stabilitet/Styrka/Rörlighet: Vi blandar stabilitet/styrka/rörlighet i en härlig mix. Här får du många bra tips och idéer på hur du kan stärka din bål ini-från och ut. De flesta övningarna är med egen kroppsvikt. Bra då du kan utöva dem varsom helst.

Boxning: Ett härligt konditionspass där främst överkroppen får sig en omgång. Vi blandar slagkombinationer med styrkeövningar på ett enkelt och effektivt sätt.

Intropass rullskidor: Detta är passet för dig som vill prova hur det är att åka rullskidor. Du kanske har en dröm att någon gång åka något skidlopp eller bara är nyfiken på denna skonsamma och effektiva träningsform. Du tar med dina egna stavar och pjäxor. Låna gärna av någon om du inte äger några själv. Vi har ett begränsat antal skidor att låna ut.

Teampasset: Under denna timma jobbar vi i team där glädjen är i fokus. Dock ska alla i laget vara delaktiga och kämparandan är hög. ”Ingen är starkare än den svagaste länken”

Skivstångspasset: Gillar du sportig, rak och ösig styrketräning då är Skivstångspasset något för dig. Träningen är enkel och effektiv m hjälp av av skivstång, drivande musik och tydliga instruktioner. Belastningen an-passar du själv, från att enbart använda skivstångens egen vikt på ett par kilo, till att lägga på avsevärt antal kilo. Övningarna ger dig styrkeuthållig-het för ben, höfter, rygg, mage, bröst, axlar och armar.

Rullskidor: Återigen finslipar vi på tekniken. Denna gång i mer intervall-form.

Naturpasset: Vi tar oss till ett naturreservat i närheten av Tanumstrand där vi återigen kommer att använda naturen som redskap. Här jobbar vi i par och drar nytta av varandras styrkor i en underbar miljö. Löpning och styrka kommer att varvas.

Stavgång/Sprätt/Intervaller: Ett intervallpass med inriktning mot skidåk-ning. I detta pass är det stavarna som är vårt redskap. Låt pulsen få jobba.