Okategoriserad 29 april, 2019

Tareq Taylor besöker vår ostronskola

Tareq Taylor har öppnat otaliga ostron under sin mångåriga karriär som kock. Den 3:e maj gästar han vår ostronskola för att dela med sig av alla sina tips och tricks. Vi är sååå taggade och glada över detta! Skynda dig att säkra din plats, hela helgen kommer att bli superhärlig!

Visste du att 90 procent av den svenska ostronen plockas i vatten utanför Grebbestad? Och att de dessutom räknas som världens godaste?
– Det är de absolut bästa man kan få tag på, säger Tareq Taylor, stjärnkock och ostronfantast.
Lördagen den 4 maj är Nordens bästa ostronöppnare på plats i Grebbestad för att tävla i Nordiska Mästerskapen i ostronöppning. Här ska den nordiska eliten öppna 30 ostron på kortast möjliga tid, utan minsta blodspillan, samt presentera dem snyggt på en bricka inför en kritisk jury. En av tävlingsdeltagarna är just Tareq Taylor. Men redan på fredagskvällen, den 3:e maj, besöker alltså Tareq vår restaurang Latitud 58°, för att medverka på ostronskolan.

Tareq Taylor 3 maj
Fredag 3 maj bjuds ostronskola ledd av ingen mindre än Tareq Taylor.

Vilket är ditt bästa ostron-öppnar-tips?
– Om du är nybörjare, skydda händerna! Annars kan man skada sig rejält. Ett par rejäla arbetshandskar är bra. Och du behöver inte köpa en jättedyr ostronkniv. En Mora-kniv, som man slöar till lite, funkar perfekt.

Och hur äter du helst dina ostron?
– De är så fantastiskt goda som de är, eventuellt har jag bara några droppar citron på. Som dryck tycker jag, hör och häpna, ren vodka passar bäst. En liten, liten hutt. Vodkans naturliga sötma rimmar väldigt bra med ostronets sötma, säger Tareq Taylor.

Hela helgen den 3-5 maj kommer det att hända massa härligheter hos oss. Kika gärna in paketet ”Västkusthelg i ostronets tecken” – och skynda dig att boka!

Läs mer

Norra Bohuslän: Sommarpärlorna du inte får missa

Norra Bohuslän är sten och berg, lummiga skogar och glittrande hav, mjuk len sand och underbara solnedgångar i Västerhavet. Vattnet är salt och friskt och man fiskar krabbor från klippor…

Skrivet: 31 maj 2019