Mat & Dryck 6 september, 2019

Ostronets dag – en folkfest i Grebbestad

Bohuslänska ostron är populärare än någonsin och besökare kommer långväga för att avnjuta den näringsrika delikatessen.
Intresset är enormt och här i Grebbestad har vi förmånen att njuta av världens bästa ostron.

Den 7 september är det ostronfest i Grebbestad när vi firar ”Ostronets dag” med massa ostron, underhållning och champagnebar. Det är Ostronakademin som arrangerar den populära folkfesten.

Men vad är det som gör de bohuslänska ostronen så unika?
Ja, vi kan först och främst tacka vårt klara, kalla och rena vatten som gör att ostronen får växa till sig långsamt. Smaken och tuggmotståndet är fantastiskt likväl som balansen mellan sälta och mineraler.

Ostronskola på TanumStrand
Om man blir sugen på att besöka ”Ostronets dag” i Grebbestad så är ett bra tips att komma upp redan på fredagen. Då dukar vi upp vår omtalade skaldjursbuffé och dessutom bjuds det på ostronskola med lokala experter. Ostronen som serveras på TanumStrand kommer från Bröderna Klemming Dykhjälp. De dyker och plockar vilda ostron för hand på bohuslänska ostronbankar i havet utanför Grebbestad. Bröderna gallrar bort de stora äldre ostronen för att ge plats åt dom mindre. Ett sant hantverk!

-Vi på hotellet älskar ostron och är oerhört stolta över havets fantastiska skafferi, så välkommen att fira ostronets dag med oss i Grebbestad.

 

Att skapa mellanrum

Det finns ett knep som är överlägset bäst när det handlar om att skapa ett mer balanserat liv, med mindre stress. – Det handlar om något så enkelt som att boka in tid i kalendern…

Skrivet: 13 sep 2019