Bohuslän 26 september, 2019

Nu firar vi med hummer på menyn

Nu firar vi medhummerpå menyn
Framtiden för hummerfisket har ljusnat.Nya regler har gett effekt och bäddar för god fiskelycka och fantastiska smakupplevelser i höst.Fira årets efterlängtade premiär med femrätters festmåltid lördag den 28 september på TanumStrand.

2017 införde Havs-och vattenmyndigheten nya regler för hummerfisket för att ge det minskande beståndet en chans att växa till sig. Det handlade bland annat om en kortare fiskeperiod, höjda minimimått och färre antal tillåtna hummertinor. Det är åtgärder som vinu ser effekten av.I måndags gickbohuslänningarnaman ur huse för att delta i årets hummerfiske. Ingemar Granqvistvar en av yrkesfiskarna från Fjällbackasom var med på äventyret. Det är också Ingemar som tar med våra gäster påsäsongens hummersafaris. Ingemar välkomnar TanumStrands besökare till ett magiskt äventyr på sin båt M/S Mira. Ombord ges en unik inblick i alla moment som hör arbetet till.–Det är inte lätt att fånga hummer. Det är mycket jobb både före och efter. Jag vill ge en upplevelse av hur det fungerar. En oförglömlig upplevelse, berättar Ingemar.

En favorit för många
Lön för mödan fås genom att sedan avnjutade åtråvärda skaldjuren. Hur så bäst sker är förstås en smaksak, men Ingemar Granqvist har sitt bästa recept klart:–Jag föredrar dem naturella. Att koka dem i salt vatten och äta ljumna dem precis som de är. Då smakar de som bäst.–Ett annat tips är att gratinera dem och hälla smör på dem. Det brukar vara amerikanarnas favorit.

Ett förskräckligt roligt höstlov

Nu är det snart dags för höstlov med Halloweenfirande på TanumStrand. Spökvandring, rysbastu med kalldopp och läskigt god Halloweenbuffé för alla barn. Halloween är etablerat som tradition i Sverige och har fått en given plats…

Skrivet: 24 okt 2019