Spa & Wellness 22 november, 2019

5 anledningar att gå på SPA i december

5 anledningar att gå på SPA i december

Det är lätt att dras med i den kollektiva julstressen – men bestäm dig för att denna jul ska DU ta makten över hur den blir.

Det finns nog inget som är så härligt som att sänka sig ner i ett varmt bad, njuta av en skön behandling och sedan ligga och halvdåsa på en divan med saftiga fruktbitar på armlängds avstånd. Och förmodligen är stressiga december dessutom den månad då vi behöver det som mest.

Var inte rädd för att lägga till nya upplevelser. Ofta tänker vi att vi behöver ta bort och skala av, och så är ofta också fallet. Men genom att lägga till sådant som ger dig energi så får vi också nya upplevelser som suddar ut gamla energitjuvar och dåliga, ”utdaterade” tankar som inte längre ger oss något gott.

Anledningar att gå på SPA i december:

– Du blir piggare. Blir du lätt trött och nedstämd under den mörka tiden på året? Ett enkelt sätt att pigga upp sig själv är att besöka ljusrummet på TanumStrands SPA i Grebbestad.

Havsbad hjälper dig att slappna av och rensa tankarna. Bastubad följt av bad i kallt vatten har i alla tider används som ett sätt att rena sig själv, slappna av och fylla på med ny energi. Värmen, lugnet och stillheten i bastun erbjuder perfekta förutsättningar för avslappning, meditation och inspiration.

– Avsluta veckan med bastuyoga. Andas ut, sänk axlarna och låt kroppen omfamnas av en behaglig värme. Bastuns värme och mjuka yogapositioner ger dig mental avkoppling och välbefinnande i både kropp och själ. Utvalda söndagar erbjuder TanumStrand unika yogapass i bastun med utsikt över havet, kobbar och skär.

– Boosta dig själv med en alginpackning. ”Decembers härligaste behandling är utan tvekan vår alginpackning. Den ger dig värme och stärkande energier”, tipsar Marthina Lindberg Listad, SPA-chef på TanumStrand.

– Nu behöver du energin mer än någonsin. Att avsätta tid för sig själv, är också att tänka på sin omgivning. Genom att koppla på SPA med pooler, bastubad och relaxytor till magisk utsikt över hav och skärgård – kommer att du att bli en starkare och härligare mamma/partner/morfar/vän. Ja, du får mer energi till människorna i din omgivning helt enkelt. Intensiva december kräver sin återhämtning.

Ha det så mysigt – vi ses på SPA!

Bråda dagar för Niclas

Det råder bråda dagar för vår pastrychef Niclas Ekblad. Snart åker han tillsammans med Svenska Konditorlandslaget till Paris för att tävla i Konditor-EM. Det är inte första gången Niclas är med och tävlar med sina…

Skrivet: 3 jan 2020