Till fots

Naturen runt TanumStrand är unik, det finns flera promenader/vandringar direkt från hotellet och bara några minuter bort med bilen väntar hänförande naturreservat som Tjurpannan och Veddö. I receptionen finns stavar att låna för den som vill hänge sig åt Nordic Walking.

Endast 10 min med bilen från TanumStrand ligger Vitlycke museum med hällristningar från bronsåldern, en förhistorisk bildskatt som man inte kan missa om man gör ett besök i Tanum.
Vitlycke museum
Vandring i Tanums Världarv

 

 

Till fots från hotellet

Från hotellet finns naturstigar för dig som vill vandra eller ta en löparrunda i den vackra naturen runt TanumStrand. Kartor finns att låna för dig som vill gå Grebbestadspromenaden, Strandpromenaden och Bergspromenaden. Du kan också vandra längs havet på egen hand både söder och norrut från hotellet.
I receptionen finns också två olika vandringsböcker att köpa med kartor och leder utmärkta, för den som vill göra en längre vandring på egen hand.

Guide till naturen i Tanums kommun

Boken beskriver natur, flora och landskap i hela Tanums kommun; på öar och fastlandet. Här finns flera utmärkta leder beskrivna. Med bokens hjälp blir det lätt att hitta rätt och att vandra på egen hand.

Pris: 145 kr

Se boken

Kuststigen

Kuststigen lämnar förslag på hur du kan ta dig ut i det vackra kustlandskapet Bohuslän, Østfold och Akershus. Kuststigen går att följa från TanumStrand via strandpromenaden mot Grebbestads fiskesamhälle och vidare mot Grebys gravfält.
Läs mer

Se boken 

Pris: 120 kr

Skärgårdssång 16 – 18 augusti

17 aug - 11:00 - 23:00

Skärgårdssång 16 – 18 augusti

18 aug - 11:00 - 13:00

Havsbadsritual

19 aug - 16:30 - 17:30