Handplockade ostron av Klemmings Ostron från Grebbestad i Bohuslän

Ostronskola

Världens bästa ostron finns i Grebbestad

Ostron är det skaldjur som Grebbestad är mest förknippat med och här håller ostronen helt utan överdrift världsklass. I Grebbestad har Ostronakademien sitt säte och här finns en av Sveriges största leverantör av vildfångade ostron. Ni som deltar i denna aktivitet får träffa experter från Grebbestad och lyssna till berättelser om ”Ostrea Edulis ”. Ta chansen och lär er det mesta om denna sinnliga, salta västkustdelikatess, en matupplevelse som tillsammans med ett glas champagne blir till en lyxig surprise.

Ett ostron tar minst sex år på sig att för att komma upp i rätt storlek och uppnå bästa klass. De växer i Bohusläns rena kalla havsvatten, vilket ger dem den finaste kvaliteten och smaken i världen.

 

Ostronsmakning i sjöboden på lördagar

I samband med att vi har våra kräftkok i sjöboden på bryggan brukar vi ofta också ha ostronsmakning. Till ostronet och de nykokta havskräftorna serveras champagne i underbart vacker skärgårdsmiljö.

Läs mer

 

Större grupper och företag

Vi anordnar ostronskola på förfrågan för både privatpersoner och företag. Aktiviteten anpassas efter gruppstorlek och kan upplevas av både er som liten grupp med några få och upp till 40 personer åt gången. Kontakta oss för mer information och bokning.

Kontakta oss

 

Familjen Klemming

Vi köper våra ostron från familjen Klemming som driver det lokala familjeföretaget Klemmings Ostron. De dyker och plockar vilda ostron för hand på bohuslänska ostronbankar i havet utanför Grebbestad.
Man gallrar bort dom stora äldre ostronen som går till avsalu för att ge plats åt dom mindre.

Påskhelgen – Den stora äggjakten!

1 apr - 00:00 - 23:59

Båttur med ”Saltskär” i Fjällbacka skärgård

3 apr - 11:00 - 13:00

Träningsweekend: Taudien – 14 varierande träningspass och 2 föreläsningar

16 apr - 08:00 - 17:00

Handplockade ostron av Klemmings Ostron från Grebbestad i Bohuslän