Öppna ostron med Tareq

Ostron är det skaldjur som Grebbestad är mest förknippat med. I Grebbestad har Ostronakademien sitt säte och här finns en av Sveriges största leverantör av vildfångade ostron. Nu kommer ingen mindre än Tareq Taylor till vår restaurang för att lära dig hur du öppnar ostron.

Vi anordnar ofta ostronskola i samband med fredagarnas skaldjursbuffé. Alla som bokat bord i Latitud 58° kan delta, vill du smaka på Ostron så köper du själv till det på plats.


Missa inte ostronskola med Tareq Taylor den 3 maj, han besöker oss i samband med Nordiska mästerskapen i Grebbestad.

Läs mer om Ostronskolan

*Grebbestads ostron Ostrea edulis
Våra ostron köper vi från Bröderna Klemming Dykhjälp. De dyker och plockar vilda ostron för hand på bohuslänska ostronbankar i  havet utanför Grebbestad.
Man gallrar bort dom stora äldre ostronen som går till avsalu för att ge plats åt dom mindre. Ett ostron tar minst sex år på sig att för att komma upp i ordentlig storlek och uppnå bästa klass. De växer i Bohusläns rena kalla havsvatten, vilket ger dem den finaste kvaliteten och smaken i världen.

Ni som deltar i denna aktivitet får träffa experter från Grebbestad och lyssna till berättelser om ”Ostrea Edulis ”. Ta chansen och lär er det mesta om denna sinnliga, salta västkustdelikatess, en matupplevelse som tillsammans med ett glas champagne blir till en lyxig surprise.

25 apr

Motionssim

07:00 - 09:00
25 apr

Bastubad och havsdopp

10:00 - 19:00
25 apr

SPA Horisont

10:00 - 19:00