Grebbestadsostron på Udden

Att smaka vildfångade ostron från ostronbankarna utanför Grebbestad – handplockade av Bröderna Klemming – är ett måste när du besöker TanumStrand. I sjöboden får du veta hur du öppnar och avnjuter dem på bästa sätt.


Ostron & bubbel – köp biljett i sjöboden vid bryggan 195:-
Alla fredagar och lördagar kl 15:00 – 17:30 (ej 12 juni – 16 aug)

Världens bästa ostron

Ostron är det skaldjur som Grebbestad är mest förknippat med. I Grebbestad har Ostronakademien sitt säte och här finns en av Sveriges största leverantör av vildfångade ostron. Ta chansen och lär er det mesta om denna sinnliga, salta västkustdelikatess, en matupplevelse som tillsammans med ett glas champagne blir till en lyxig surprise.

Bröderna Klemming

Våra ostron köper vi från Bröderna Klemming Dykhjälp. De dyker och plockar vilda ostron för hand på bohuslänska ostronbankar i  havet utanför Grebbestad.
Man gallrar bort de stora äldre ostronen som går till avsalu för att ge plats åt de mindre. Ett ostron tar minst sex år på sig att för att komma upp i ordentlig storlek och uppnå bästa klass. De växer i Bohusläns rena kalla havsvatten, vilket ger dem den finaste kvaliteten och smaken i världen.

HAAKS höstturnè – Live + Stream

17 sep - 16:30 - 19:50

Röhnisch Inspiration Weekend

18 sep - 08:30 - 12:00

Hummerfisketur

2 okt - 10:00 - 12:30