Grebbestadsostron på Udden

Att smaka vildfångade ostron från ostronbankarna utanför Grebbestad – handplockade av Bröderna Klemming – är ett måste när du besöker TanumStrand. I sjöboden får du veta hur du öppnar och avnjuter dem på bästa sätt.
Lördagar kl 15 – 17:30*

* t.o.m. 15 juni, med reservation för ändrade tider. Även skärtorsdag 18 april och långfredag 19 april

Världens bästa ostron

Ostron är det skaldjur som Grebbestad är mest förknippat med. I Grebbestad har Ostronakademien sitt säte och här finns en av Sveriges största leverantör av vildfångade ostron. Ta chansen och lär er det mesta om denna sinnliga, salta västkustdelikatess, en matupplevelse som tillsammans med ett glas champagne blir till en lyxig surprise.

Bröderna Klemming

Våra ostron köper vi från Bröderna Klemming Dykhjälp. De dyker och plockar vilda ostron för hand på bohuslänska ostronbankar i  havet utanför Grebbestad.
Man gallrar bort dom stora äldre ostronen som går till avsalu för att ge plats åt dom mindre. Ett ostron tar minst sex år på sig att för att komma upp i ordentlig storlek och uppnå bästa klass. De växer i Bohusläns rena kalla havsvatten, vilket ger dem den finaste kvaliteten och smaken i världen.

25 apr

Motionssim

07:00 - 09:00
25 apr

Bastubad och havsdopp

10:00 - 19:00
25 apr

SPA Horisont

10:00 - 19:00