Ny mat från havet

Lär dig mer om hur vi kan använda tång och alger som mat

Linnea från företaget Catxalot berättar om ny spännande mat från havet. I sjöboden udden. Hon kommer även beröra temat ”scary seafood”.

Kom till sjöboden och var med på föreläsning av Catxalot 22 feb kl 14:00
Boka plats för att vara med på föreläsning. 250/pers betalas på plats

Boka plats

 

Tångföretaget från Grebbestad
🌱Catxalot🌱
Catxalot [catch-a-lot] är tångföretaget i Grebbestad som har introducerat svensk tång som en ny råvara i Sverige. Sedan 2014 har Linnea Sjögren och Jonas Pettersson haft mängder av kurser och upplevelser, skördat tång till Sveriges topprestauranger och kocktävlingar och gjort egna tångprodukter. Catxalot har ofta lyfts som ett framgångsrikt exempel på hur man kan jobba med mat- och naturturism och har synts mycket i media. Linnea har under flera år försett den större delen av Sveriges topprestauranger och kocktävlingar med tång. Hon brinner för att sprida kunskap om tång som en ny hållbar råvara och skapa intressen som leder till etablering av tångodlingar, nya produkter och nya verksamheter i Sverige. Linnea har skrivit boken Tångguide, en när-var-hur guide för tio svenska tångarter som har sålts i 3000 exemplar.
Mer om Catxalot

Vattengympa

24 feb - 17:45 - 18:30

Havsbadsritual

24 feb - 18:00 - 18:30

Core

25 feb - 17:15 - 17:45