Båtluffa i Bohuslän

Sommartid, 1 juli – 9 augusti, går det båtar dagligen från TanumStrands egen brygga med M/S Donalda. Du bor bekvämt på hotellet och kan ta båten från bryggan till Väderöarna. Flera gånger i veckan finns också möjlighet att följa med fiskebåten som är unik i sitt slag på en guidad rundtur i skärgården.

Året runt är TanumStrand en bra destination och utgångspunkt för båtluffning i norra Bohuslän.

Kosteröarna
Varför inte ha TanumStrand som bas och uppleva Kosteröarna . Det är bara 30 minuters bilfärd till Strömstad och därifrån går färjor året runt till både Syd och Nordkoster.

Dyrön
Det går också att göra en båtutflykt söderut i Bohuslän, ta bilen 1 och en halv timme mot Rönnäng och därifrån båten mot den pittoreska lilla ön Dyrön.

Båtluffa i hela Bohulän
Om du vill läsa mer om vilka olika båtförbindelser det finns och lägga upp en egen resplan i Bohusläns övärld så rekommenderar vi att du kikar vidare på denna sajt:

Båtluffa i Bohuslän

 

 

Båttur med M/S Donalda

Om du vill uppleva den salta havsluften och unika skärgården så kan du följa med M/S Donalda ut på havet. Under färden får du höra gamla anekdoter från skärgårdslivet och öarna som passeras.
Sommartid går populära badturer till Väderöarna, som ligger längst ut i havsbandet, direkt från TanumStrands brygga, och flera gånger i veckan kan du följa med på rundtur i Fjällbacka och Grebbestads skärgård. En populär upplevelse som många av TanumStrands gäster beskriver som något alldeles speciellt.

sommarturlista