Matupplevelser på TanumStrand

Handplockade ostron från Grebbestads ostronbankar, kräftor, krabbor, musslor, räkor och nyskördad tång är en del av matupplevelsen i restaurang Latitud 58°. Våra kockar har komponerat en meny som passar såväl den mest kräsna av finsmakare som den hungriga barnfamiljen, där alla har egna önskemål.

Frukost, lunch och à la Carte serveras dagligen året runt.

Frukost från kl 7.00

Lunchbuffé och bistro från kl 12.00
Middag från kl 18
.00 (I januari och februari stänger restaurangen kl 16 på söndagar)
Skaldjursbuffé fredagar från kl 18.00 (från 5/1)
Söndagsbrunch kl 11.30 – 14 (7/1- 10/6)

Smakrika sillprovningar med Peter Harryson 10/2 och 17/3.

Skaldjursbuffé

Vad vore Västkusten och Bohuslän utan skaldjur? Med fiskehamn i Grebbestad och havet som närmsta granne har vi tillgång till färskaste råvaror. Vi frestar med vår omtalade skaldjursbuffé där havets alla frukter 
samsas med mustiga tillbehör på ett dignande buffébord. Vi dukar upp med kräftor, räkor, musslor, krabba och mycket annat gott. Ostron köper du till separat!

Fredagar från kl 18 (5 jan – 8 juni och sedan från 24 aug – 16 nov)

Sillprovning med Peter Harryson

Utvalda lördagar har du möjlighet att vara med om en unik sillprovning på TanumStrand. Du bjuds på ett härligt sillagille under ledning av självaste Peter Harryson. Här spelar självklart maten huvudrollen, men Peter kommer också att krydda sillprovningen med både fakta och berättelser om sillens roll i Sveriges historia.

Sillprovning:
Lördag 10 feb och 17 mars kl 16 – 18.
Pris 250 kr/pers – förbokas
bokning@tanumstrand.se

 

Lyxig meny a´la Mannerström

Lördag den 24 mars har ni möjlighet att möta och sällskapa med kändiskocken samtidigt som ni får ta del av  hans matlagningskonster! En lyxig meny utöver det vanliga utlovas!

Läs mer

Ostronskola

I Restaurang Latitud 58° finns kännare från Ostronakademin på plats för att lära dig om denna delikatess och svara på dina frågor. Du köper själv så många ostron du vill och får chans att både lära dig att öppna och provsmaka denna salta läckra delikatess. Naturligtvis får du också med dig de bästa tipsen på dryck till.
I samband med skaldjursbuffén.

Ostronskola: Fredag 19 jan och 2 mars kl 18-20.
Drop in!

Uteservering

Under sommaren rekommenderar vi ett bord på den härliga uteserveringen som ligger alldeles vid havskanten. Här kan du njuta av sensommarsolen på bryggan till vågors kluckande. Förläng kvällen med något gott att dricka till solnedgången.