Påskhelg i Bohuslän

Vårsol vid havet, läckra påskmenyer och en stund på SPA Horisont!

Njut av god påskmat, eld och kanske en spännande deckare? Påskhelgen bjuder på  inspirerande dagar med tid för avkoppling. Den som vill göra en utflykt till Läckbergs Fjällbacka för att få en live-upplevelse av senaste boken i superaktuella Fjällbackaserien har utflyktsmålet bara några kilometer bort.

I våra påskpaket ingår havsnära hotellogi med frukost och goda påskmenyer. Passa också på att boka till ett avkopplande besök på SPA Horisont.

Reser du med barn? Boka istället: Påsk Family

PRISER
  • Påskpaket en natt, med ankomst valfri dag 13/4 – 16/4, från 1.445 kr
  • Påskpaket två eller fler nätter, med ankomst valfri dag 13/4 – 16/4, från 2.495 kr

Entré till SPA  bokar du till innan ankomst. 345 kr/person

Ingår i TanumStrands Påskpaket
  • Havsnära hotellogi med frukost
  • Trerätters middag (torsdag och söndag)
  • Skaldjursbuffé långfredag
  • Påskbuffé påskafton

 

Påskpaket en natt  Påskpaket fler nätter  påskprogram

 

Koppla av i SPA Horisont

Ge tid till varandra i påsk eller unna dig en egen stund med total avkoppling. På SPA Horisont finns pooler, bastubad, ljusrum och relaxytor och liten trevlig buffé med frukt och te. Förboka den tid på dagen som passar dig bäst. För mer information kontakta bokning@tanumstrand.se

SPAentré Pris 345 kr/pers. Träningspass och gym är kostnadsfritt. Se SPAmeny för behandlingar

Deckare hör påsken till

Vad kan passa bättre än en 45 minuters lång ”cosy crime walk” under påskhelgen. En guidad vandring i Camilla Läckbergs Fjällbacka.

Tips!
Lagom till påsk släpper Camilla Läckberg den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över, denna gång en bok med titeln Häxan. Det kommer att finnas ett begränsat antal nyutgivna exemplar  signerade av Camilla Läckberg till försäljning i receptionen, unikt för dig som firar påsken på TanumStrand.

Guidade vandringar Långfredag, Påskafton och Påskdagen:
Svensk Guide kl 14, Engelsk guide kl 15. Samling Ingrid Bergmans Torg i Fjällbacka. Pris 150 kr/pers

Påskens mat

På Långfredagen frestar vi med vår omtalade skaldjursbuffé där havets alla frukter 
samsas med mustiga tillbehör på ett dignande buffébord. Vi dukar upp med kräftor, räkor, musslor, krabbor och mycket annat gott. Påskaftons kväll bjuder på en klassisk påskbuffé med lokala läckerheter och en försmak på vårens pigga primörer. Till efterrätt överraskar vi med flera goda påsktårtor.
En trerättersmeny tillagad på råvaror sprungna ur 58:e breddgradens skafferi serveras på Skärtorsdagen och Påskdagen. En matupplevelse som andas vårens smaker.

Fredag och lördag kväll rundas av med LoungeClub, levande musik, mjuka toner i lobbybaren.

Eldfest ”Firé & Ice” på påskafton

På Påskaftons kväll när solen gått ner samlas vi runt elden utanför huvudentréen, sprakande och varm då kylig kvällsluft drar in från havet. En bohuslänsk tradition som vi firar kl 21. Missa inte detta!

Havets nya Superfood – Tångsafari med Catxalot

Häng med tångföretaget Catxalot på en vandring längs havet och lär dig vilken tång som är god att äta!
En introduktionskurs för dig som vill hitta och skörda tång på ett hållbart sätt. Vandringen på klipporna avslutas med att vi steker tångchips och fikar. Aktiviteten förbokas: info@catxalot.se

Skärtorsdag 13/4 kl 11 – 13:30
Samling Havstenssund. Pris 450:- /person.

Utflykter på nära håll

Ta en promenad och njut av den härliga havsluften och vackra utsikten över havet. Strandpromenaden är förtjusande och Grebbestads genuina fiskehamn ligger endast 20 min bort. Klipporna vid havet bjuder på fantastisk utsikt året runt. Bara en liten biltur bort finns spännande platser att besöka. Endast 10 min med bilen norrut ligger vackra Tjurpannan, ett storslaget naturreservat med fri horisont mot det öppna havet i väster. Besök gärna Tanum hällristningar , en av Bohusläns stoltheter. Lagom till påsk öppnar Vitlycke museum för säsongen. Några kilometer söder om TanumStrand hittar ni Läckbergs Fjällbacka och varje lördag kl 14 har ni möjlighet att följa med på ”Mordvandring” i författarens fotspår (Förbokas på telefon 0730 206278).
Nordens Ark är en annorlunda djurpark väl värt ett besök och Havets hus i Lysekil visar den fantastiska världen under havsytan.

Se vår kalender för aktiviteter som du kan boka till!

Du kan också ringa eller maila oss

Tel: +46 525-190 00
Mail: bokning@tanumstrand.se