Skärgårdstur

lördag 15 Apr

13:00 - 14:00

Udden, TanumStrand

Båtutflykt  kl 13.00  från TanumStrand

Följ med på en båtutflykt  i övärlden utanför Grebbestad och Fjällbacka. En av  Selin Charters fina turbåtar lägger till och hämtar upp er som vill njuta av vårsol till havs.  Båten avgår från TanumStrands brygga kl 13

Båtturen kostar 200 kr per vuxen och barn upp till 12 år får åka med GRATIS, ingen förbokning krävs och biljett köpes direkt på båten.

Fjällbacka skärgård

Fjällbacka skärgård sägs vara en av de finaste skärgårdarna i Sverige och kännetecknas av höga, rödskiftande klippor, ett gytter av kobbar och skär som formats av röd granit, kvarts och gnejs. Befolkningen har levt med och av havet i århundranden, varav man finner pittoreska röda och grå sjöbodar längs vattenbrynen och på öarna. I vattnen runt Fjällbacka fångas flera av våra nutida delikatesser som hummer, havskräftor, räkor och ostron med en stark karaktär av det salta och friska vattnet, vilket gör att det fortfarande finns en stark fisketradition och många fiskebåtar av både traditionell och mer modern form. På en skärgårdstur har man möjlighet att ta del av det artrika djurlivet med bland annat vackra sjöfåglar och nyfikna sälar.

Plats

Udden, TanumStrand

UDDEN, Tanum, Sverige

Vägbeskrivning
Stor karta