kräftkok

Nyfångade kokta kräftor på bryggan

Kräftkok på Udden – en kär tradition på TanumStrand
Upplev ett äkta kräftkok på bryggan, se hur nyfångade havskräftor blir till salta delikatesser i en rykande het gryta. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan och ett glas bubbel.

Alla lördagar kl 15.00 – 17:00 (ej 12 juni – 16 aug)
Nykokta kräftor och ett glas bubbel 

 

Vill du förlägga din konferens på TanumStrand?

I höst kan du som förlägger ditt möte hos oss få en upplevelse på köpet! Med vår kampanj ingår Kräftkok på bryggan – en saltstänkt upplevelse för alla sinnen – helt utan kostnad.

Havskräftor enligt Mannerström:

Alltså, kräftor är fantastiska skaldjur. Tänk på att ta bort magsäcken på burkräftor, annars kan det ge en lite fiskig agnsmak. Ska du göra buljong på kräftskalet är det extra viktigt att magsäcken tas bort. Jag brukar koka kräftor med dill, ganska mycket salt och kanske en skvätt öl. Lök använder jag inte, det tillför inget i min mening. Tänk på att inte koka kräftor för länge, då blir de mjöliga och trista. Jag brukar ta upp kräftan då den kokat upp och ge den lite vind, sedan får den ligga och gotta sig ett dygn i spadet. Ett annat sätt att äta kräftor på är att göra en Carpaccio. Ta rå kräftstjärt och banka ut mellan två plastark. Tillsätt tryffel, oliv­olja och salt. Då jävlar händer det grejer kan jag säga, det är jäkligt gott!

Leif Mannerström på TanumStrand mars 2018

Raw Yoga retreat på TanumStrand

24 sep - 00:00 - 23:59

Vattengymnastik tisdagar

29 sep - 18:00 - 18:45

Vattengymnastik tisdagar

29 sep - 19:00 - 19:45