kräftkok

Nyfångade kokta kräftor på bryggan

Kräftkok på Udden – en kär tradition på TanumStrand
Upplev ett äkta kräftkok på bryggan, se hur nyfångade havskräftor blir till salta delikatesser i en rykande het gryta. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan och ett glas bubbel.

Alla lördagar kl 15:00 – 17:30 (även 29, 30, 31 dec)
Nykokta kräftor och ett glas bubbel – köp biljett i sjöboden vid bryggan 195:-

Torsdagar, fredagar och lördagar 23 nov – 21 dec:
Jul i sjöboden med varm glögg, kräftkok på bryggan, provsmakning av ostron och annat spännande.

Havskräftor enligt Mannerström:

Alltså, kräftor är fantastiska skaldjur. Tänk på att ta bort magsäcken på burkräftor, annars kan det ge en lite fiskig agnsmak. Ska du göra buljong på kräftskalet är det extra viktigt att magsäcken tas bort. Jag brukar koka kräftor med dill, ganska mycket salt och kanske en skvätt öl. Lök använder jag inte, det tillför inget i min mening. Tänk på att inte koka kräftor för länge, då blir de mjöliga och trista. Jag brukar ta upp kräftan då den kokat upp och ge den lite vind, sedan får den ligga och gotta sig ett dygn i spadet. Ett annat sätt att äta kräftor på är att göra en Carpaccio. Ta rå kräftstjärt och banka ut mellan två plastark. Tillsätt tryffel, oliv­olja och salt. Då jävlar händer det grejer kan jag säga, det är jäkligt gott!

Leif Mannerström på TanumStrand mars 2018

Havsbadsritual

13 nov - 09:00 - 10:00

Cirkelträning

13 nov - 19:00 - 20:00

Vattengympa

14 nov - 17:30 - 18:15